Wedstrijd hardlopen mogelijk op Bussloo

Bussloo- Het is half negen, de eerste lopers zijn bezig met de warming-up. Ze nemen deel aan de challenge van 7,5 kilometer bij strandhuys “De Enk” op Bussloo. Uniek in deze tijd. Mogelijk door individueel te starten.

Elke zaterdag en zondagochtend tot september vindt er een challenge plaats op Bussloo bij strandtent “de Enk”. Beheerder Titus Mulder, zelf een vervent hardloper, organiseert jaarlijks hardloopwedstrijden. Welke geen doorgang kunnen vinden i.v.m. de corona crisis.

Unieke uitdaging

Titus: “Het niet kunnen organiseren van wedstrijden wordt door velen als een gemis ervaren.

Ik wilde daar een oplossing voor bedenken.” Sinds dit jaar is Titus beheerder van strandhuys “de Enk”, waardoor hij dagelijks aanwezig is op Bussloo. Dat bracht hem op een idee.

Weekend wedstrijd

Elke zaterdag en zondag nodigt hij hardlopers uit om tussen 10.00 uur en 12.00 uur het rondje Thermen Bussloo te komen hardlopen met een lengte van 7,5 kilometer, startend bij strandhuys “De Enk”. I.v.m. de anderhalve meter afstand wordt er individueel gestart. De starttijd van iedereen afzonderlijk wordt genoteerd en bij binnenkomst bepaalt de eindtijd de tijdsduur van het lopen en de gemiddelde snelheid. Op de website van www.rondjethermenbussloo.nl worden de uitslagen dezelfde dag genoteerd. Deelname wordt, mits men dat wenst, beloond met een medaille of een van de vier kleurige mokken.

Deelnemer Lars: “Het is een veilige manier om te duelleren.” Robert: “Prettig om weer eens een medaille in ontvangst te kunnen nemen. Heel erg prettig dat dit gerealiseerd wordt.”

Kom deelnemen

Mis jij het wedstrijd hardlopen? Kom dan in het weekend de challenge lopen. En vind je jouw looptijd niet snel genoeg dan mag je die dezelfde maand komen verbeteren tegen gereduceerd tarief of probeer het de volgende maand opnieuw.

Rondje Thermen Bussloo uniek in deze tijd.

Meer weten: kijk dan op www.rondjethermenbussloo.nl

Wandelroutes

Niet alleen hardlopend kan er vanaf strandhuys “de Enk” van de natuur genoten worden, ook zijn wandelroutes te verkrijgen. Mogelijke afstanden 7½, 14, 20 en 30 kilometer.

woensdag 17 juni

Deel dit bericht