Wedstrijdverslag Eurobottle Voorwaarts-DSS

Twello- In onze eigen Jachtlust in Twello werkten wij zaterdagavond de competitiewedstrijd tegen DSS af. Tijdens de uitwedstrijd vorig jaar hadden we het zwaar en wonnen we nipt met 2 punten verschil. Na 2 verloren uitwedstrijden en een matige maar wel gewonnen thuiswedstrijd in de afgelopen weken en een goede trainingsweek deze week waren we gedreven om weer een goede wedstrijd neer te zetten. Bij DSS speelt de keepster met de minste tegendoelpunten van de eerste divisie dus we moesten scherp gaan schieten. De wedstrijd werd geopend met een doelpunt van onze kant en na 8 minuten stonden we 7-3 voor. DSS speelde goed samen met de cirkel waardoor ze ons bij konden houden. De stand was 10-9 na 18 minuten spelen. Met name de eerste helft werden onze hoeken vastgezet, waardoor Laura veel 1 tegen 1 doelpunten kon maken. Ook onze snelle tegenaanval begon eind eerste helft te lopen waardoor we met rust 18-11 voorstonden. De eerste twee doelpunten van de tweede helft waren weer van onze kant. We speelden op een goed baltempo en ook onze systemen liepen beter dan voorgaande weken. Er werd meer samen gespeeld, dan individuele acties. En door goed keepers werk konden wij de voorsprong behouden. In de laatste 2 minuten werd door onze supporters vanaf de tribune “gevraagd” om een vliegertje en deze werd dan ook gegeven door Alineke en Ellen in de laatste seconden. Met een mooie eindstand van 33-22 kwam het eindsignaal. De volgende wedstrijd is volgende week zaterdag 3 februari tegen DSVD in Deurningen om 19.00 uur.