Wedstrijdverslag Eurobottle Voorwaarts-Fortissimo

Twello- Na het verlies twee wekengeleden tegen DSVD volgde een thuiswedstrijd tegen Fortissimo. Met deze wedstrijd is de laatste periode van de competitie van start gegaan. Voor ons is het zaak om 4e te blijven staan op de ranglijst, dus de punten moesten gepakt worden!

De uitwedstrijd tegen Fortissimo speelde we matig en verloren we nipt. Dit moest anders. In het begin van de wedstrijd lijkt er geen vuiltje aan de lucht. We starten netjes met een 2-0 voorsprong. Al gauw hebben we moeite met de lange aanvallen die Fortissimo speelt. We maken niet echt gebruik van onze snelheid. Halverwege de eerste helft volgt een wat mindere fase van ons en is de stand gelijk 7-7. De rest van de eerste helft blijft spannend. Wij kunnen af en toe snelle aanvallen spelen en met name tussen 1 en 2 is er ruimte. Fortissimo scoort echter veel via de cirkel. Met een stand van 13-12 gaan we de rust in.

In de tweede helft besluiten we een verkapte 5-1 te gaan spelen om de trage aanvallen van Fortissimo eruit te halen en met name de middenopbouw (en de weg naar de cirkel) minder te laten scoren. Dit pakt goed uit. Van 13-12 gaan we in 4 minuten naar een stand van 17-12. We kunnen ballen onderscheppen en ook Suzanne staat lekker te keepen tweede helft. Na 13 minuten is de stand 21-15 en kan iedereen lekker scoren. Opvallend zijn de scores van Sharin deze wedstrijd. Met maar 6 tegendoelpunten in de tweede helft tegen kunnen we tevreden zijn met een eindstand van 29-18. De 4e plek blijft daardoor behouden. Aanstaande woensdag 21 februari 2018 spelen wij om 20.00 uur voor de beker tegen eredivisie team Quintus 1. We hebben laten zien dat we van Quintus 2 kunnen winnen.