Wedstrijdverslag Eurobottle Voorwaarts - Hercules

Twello- De eerste thuiswedstrijd van 2018 speelden wij tegen Hercules. Gezien de uitwedstrijd zouden wij ook deze wedstrijd moeten winnen. Besproken werd om op snelheid te spelen en rekening te houden met de ballen naar de cirkel en afstandsschoten.

De wedstrijd werd geopend met een score van onze kant. Na 2,5 minuut spelen stonden we met 4-0 voor, een lekker begin. Na een kwartier spelen is de stand echter 8-8. Dit met name door goede schoten uit de rechterhoek en van de cirkel. Gelukkig zat Laura goed in de wedstrijd en wist 4 keer achter elkaar te scoren waardoor de stand na 27 minuten 14-8 was. Met een stand van 14-10 gingen we de rust in. De eerste helft was moeizaam. Ballen kwamen net niet aan, de aanvalsconcepten werden net niet goed uitgespeeld en ook het offensief verdedigen liep vandaag net niet. Wel hadden we het idee dat Hercules moe begon te worden en we de tweede helft dus meer gebruik moesten maken van onze snelheid. De eerste 2 doelpunten van de tweede helft kwamen van onze kant. Met een snelle break out en door een goed gelopen valse wissel kwamen op een stand van 16-10. Echt lekker in de wedstrijd kwamen we helaas niet. We hadden moeite met het fysieke spel van Hercules en moesten vooral scoren uit individuele acties. Aniek sloot de wedstrijd af met een doelpunt vanaf de rechteropbouw. Met een eindstand van 28-23 houden we de 2 punten in Twello. De volgende wedstrijd spelen wij zaterdag 20 januari 2018 om 19.00 in Eindhoven tegen PSV handbal. Er zijn nog een paar plekken over in de bus, dus kom ons allemaal weer aanmoedigen.