Wedstrijdverslag Gemini-Voorwaarts

Twello- Dit weekend ging periode 4 van de competitie van start. Met een volle bus werd er vertrokken richting Zoetermeer voor de wedstrijd tegen Gemini. De wedstrijd begon met een penalty tegen. Na 4,5 minuut scoorden werd het eerste doelpunt gescoord. In het begin van de wedstrijd miste Voorwaarts druk richting doel. Gelukkig stond de dekking goed en is de stand na een kwartier spelen 3-8. Vanaf dat moment begonnen we goed te spelen. Met name door afstandsschoten kwamen we op een ruime voorsprong. Bovendien besloot Helma om weer een 5-1 dekking te spelen, omdat Gemini ook veel van afstand wist te scoren. De rust gingen we in met een stand van 10-17.

De tweede helft begonnen we weer met een 5-1 dekking. Hoewel we moeite hadden met de schoten van de rechteropbouw speelster van Gemini stond de dekking als een huis. De cirkel kreeg bijna geen bal, de hoeken van Gemini scoorden nog maar 1 keer in de tweede helft en we konden ballen onderscheppen. Na 6 minuten spelen staan we voor met dubbele cijfers 11-22. Terwijl de hoeken van Gemini nog maar 1 keer scoorden, begonnen onze hoeken op dreef te komen. Dit kwam met name omdat Gemini ervoor koos om de gehele tweede helft mandekking te geven. Dit losten wij prima op door goede druk richting doel. Er werd gepasseerd en de hoeken kwamen regelmatig vrij voor doel. Na 20 minuten spelen is de stand 18-29. Leuk is het feit dat bijna iedereen heeft gescoord. In de eindfase lopen we nog wat verder uit en met een stand van 21-36 hoorden we het eindsignaal.

Met deze ruime overwinning staan we bovenaan in het rijtje van de 4e periode. Deze plek willen wij vasthouden dus kom 3 maart weer allemaal naar de jachtlust! Om 20.00 uur nemen we het op tegen Z.A.P, de nummer 2 van de competitie.