Welk dorp wordt Jeu de Boules kampioen?

Twello- Op woensdag 25 september zal er op de Jeu de Boulesbaan van Twello aan de Iordensweg voor het eerst in de geschiedenis worden gestreden om het dorpskampioenschap van de gemeente.

Het initiatief voor dit dorpentoernooi werd genomen door het bestuur en de spelers van de Jeu de Boulesbaan in Twello. Ingrid de Croon, beleidsadviseur sport van de gemeente Voorst, was meteen enthousiast. Een nieuw initiatief op sportief gebied wordt zeer gewaardeerd.

Aan de wedstrijd nemen 32 Jeu de Boulers deel. Zij vertegenwoordigen de dorpen: Klarenbeek, Wilp, Terwolde en Twello. Er wordt gespeeld in koppels van twee. De koppels vertegenwoordigen hun eigen dorp.

Het dorpentoernooi wordt geopend door wethouder van der Sleen. Hij gaat om 10.00 uur de openings-boule gooien.

Er zal enthousiast gestreden worden. Spanning wordt dan ook zeker verwacht. De organisatie nodigt dorpsgenoten uit om de boulers uit eigen dorp te komen aanmoedigen. In de middag zal bekend worden welk dorp zich een jaar lang kampioen mag noemen. Ergens in het dorp zal de mooie gewonnen beker een plekje krijgen.

Mochten de weersomstandigheden roet in het eten gooien zal de wedstrijd verplaatst worden naar de volgende dag, donderdag 26 september.

woensdag 18 september

Deel dit bericht