Z.A.P. - Eurobottle Voorwaarts

Twello- Twee jaar geleden hebben Eurobottle Voorwaarts en ZAP het al eens tegen elkaar opgenomen. Helaas trokken wij toen aan het kortste eind. Eurobottle Voorwaarts en supporters reisden deze zaterdagavond opnieuw de vele kilometers af met de Happy Bus om het ZAP zo moeilijk mogelijk te maken en om aansluiting met de top te behouden. Ook Keyara van de A1 ging mee om ons team te versterken. De sfeer zat er goed in, het publiek was er klaar voor en vol strijdlust begon Eurobottle Voorwaarts de wedstrijd. Wij begonnen sterk, de dekking stond als een muur. Hier en daar konden we prikken, waaruit we resultaat haalden aan de andere kant van het veld. Na 10 minuten spelen was de stand 2-6 in het voordeel van Eurobottle Voorwaarts. Dat het een snelle, maar vooral fysieke wedstrijd zou worden was duidelijk. ZAP kon het gat niet dichtten, de overige 20 minuten van de eerste helft werd er zowel aan de kant van ZAP als aan de kant van Eurobottle Voorwaarts gescoord. Toch werden er met name eind tweede helft veel 100 procent kansen gemist waardoor we niet verder uit konden lopen. In de 30e minuut wist ZAP de ruststand 12-14 te maken.

In de rust was iedereen gedreven om ons spel en deze strijdlust door te zetten, en dat het zeker mogelijk was om vanavond de punten mee te nemen naar Twello. Met die passie en instelling ging Eurobottle Voorwaarts het veld weer op. De tweede helft werd aangefloten en binnen een mum van tijd wist ZAP de stand tot 14-14 te brengen. Maar wij lieten ons niet gek maken en wisten hierop te antwoorden. Het Twello’s kwartiertje brak aan, en hoewel die term vaak wordt gebruikt als ‘het dipje’, kan het ditmaal eens gebruikt worden voor het tegenovergestelde ervan. Eurobottle Voorwaarts scoorde van alle posities in alle hoeken, terwijl het aanvalsspel van ZAP stagneerde. Doelpunten werden gevierd zowel in het veld als op de bank, de beleving was groot en het publiek leefde op. ZAP koos ervoor om met een zevende veldspeler te spelen. Dit pakte niet goed uit voor ZAP, want zowel Ellen als onze keepster Brigitte wisten te scoren op een leeg doel. De stand was toen 17-24. ZAP bleef er in geloven. Met name de nummer 4 linker opbouw wist 4x achter elkaar te scoren in de laatste 5 minuten.Dit zorgde voor een spannende laatste minuut. Gelukkig ging met een stand van 26-27 het eindsignaal. De winst is weer binnen! Wil je ons ook zien spelen kom dan zaterdag 11 november naar de Jachtlust voor de kraker Eurobottle Voorwaarts – Klink Nijland/ Kwiek. Fluitsignaal 20.00 uur. En na de wedstrijd zien wij jullie graag in de kantine voor het rad van avontuur georganiseerd door de supportersclub handbal.