Zenuwslopende en bloedstollende Davis Cup finale Tennisclub Teuge

Teuge- Zondag 25 maart dé finale van het jaar bij tennisclub Teuge. Zelden is een finale zo spannend tot aan de laatste wedstrijd toe. Er streden twee teams: Andorra en San Marino om de eerste plaats. Oftewel: wie wint de begeerde cup met het vlaggetje? Liechtenstein en IJsland maken met elkaar uit wie derde dan wel vierde wordt. Ieder team speelt deze ideale tennisdag 10 partijen. Enkel -en dubbelpartijen.

Aangemoedigd door een fanatiek meelevend publiek worden de mooiste lobjes gemaakt, de meest strakke forehands afgeleverd en vernietigende back-hands geproduceerd. Publiek op de banken! Jazeker het was in alle opzichten een fantastische tennisdag. Nog nooit eerder vertoont: beide finale teams Andorra en San Marino eindigen met evenveel punten. Twee winnaars? Je gunt beide teams de titel. De reglementen schrijven echter voor dat dan de onderlinge games een rol gaan spelen. En wat blijkt? Andorra heeft meer games gescoord dan San Marino. Andorra wint dus op “finishfoto” de Davis Cup titel 2018. Van harte proficiat. Onder aanvoering van captain Arjan Huisman nemen zijn teamgenoten: Martin Jutten, Henriette Nijhof, Bernhard Jolink, Geert Linthorst en Wim Derksen alle ovaties en toejuichingen in ontvangst. Een jaar lang hebben zij binnen de club voorrang bij het douchen, wordt hen keurig de deur opengehouden, mogen zij als eerste de baan op en de prettigste stoelen in de kantine zijn voor deze grand slammers. De derde plaats, de strijd tussen Liechtenstein en IJsland, is gewonnen door Liechtenstein. IJsland heeft zich voorgenomen om volgend jaar sterk terug te komen en zeker te gaan voor de absolute top.

Wilt u meer weten van tennisclub Teuge, kijk dan eens op onze website: www.tennisclubteuge.nl of volg ons op onze Facebookpagina Tennisclub Teuge.

woensdag 4 april

Deel dit bericht