Zuinige overwinning Voorwaarts

Twello- Voorwaarts won afgelopen zondag in Hengelo van Barbaros met 1-0. Deze eindstand was een geweldige opsteker, want de laatste weken viel in de eindfase het kwartje vaak de verkeerde kant op. Voorwaarts moest het vandaag dan ook nog eens doen met een sterk gewijzigd team. De meest opvallende was wel het feit dat Bastiaan Lubberts als centrale verdediger begon, als vervanger van Matthijs Straatman, die in de warming-up hinder kreeg van een blessure. Bastiaan speelde een uitstekende wedstrijd volgens mensen die er verstand van hebben. Bastiaan zelf was vooral in z'n nopjes met de 'gestolen' overwinning. Het tweede elftal bleek vandaag ook weer in alle opzichten de kweekvijver voor het eerste elftal. Bastiaan kon de laatste weken in dat elftal ervaring opdoen met deze voor hem nieuwe positie. Hij deed dat met overtuiging, waardoor trainer Jochem de Weerdt geen twijfel had over zijn inzet. Het was geen verdiende overwinning volgens Bastiaan. "Ik denk dat Barbaros veel kansen had de eerste helft en echt grote kansen liet liggen in een op een situaties. Yoel Finke bleef in alle situaties overeind. Daarentegen hadden wij ook wel wat kansen, doordat de Hengeloërs grote gaten liet vallen op het middenveld." Ondanks de kansen die de tegenstander creëerde stond het verdedigend de eerste helft goed en kwam Barbaros uiteindelijk nog wel tot een aantal kansen en mogelijkheden vooral door lopende middenvelders, maar dit leidde niet tot doelpunten. Bij rust was het dus 0-0.

Trainer Jochem de Weerdt besloot de tweede helft tactisch te wisselen. Er lag veel ruimte aan de linkerkant en de trainer besloot met Nick Linthorst en Pim Wolbers een ander spelletje te spelen. Pas in de laatste minuten werd deze tactisch omzetting verzilverd. Het doelpunt kwam voort uit een counter waarbij Simon Rutgers langs de verdediger glipte en hem goed voorgaf op de sterk spelende Rick Timmermans die hem goed binnentikte 0-1. Volgens Bastiaan kwamen er daarna nog een paar spannende minuten, maar bleef de verdediging overeind. “En zo haalden wij de belangrijke punten binnen.” Dat betekent dat aankomende paasmaandag Voorwaarts de allerlaatste kans heeft om de competitie weer helemaal open te gooien. Dan komt koploper Bon Boys naar Twello en ligt er een prachtige uitdaging. De eerste wedstrijd in Haaksbergen werd kansloos verloren, dus Voorwaarts moet zichzelf overstijgen om tot resultaat te komen.