Zwaarbevochten zege voor sv Twello

TWELLO.- Met 1-2 heeft sv Twello in Apeldoorn gewonnen van Groen Wit. Compliment hoe de spelers van sv Twello de zege over de streep hebben getrokken. Tot aan de 63ste minuut was er niets aan de hand. Op dat moment kreeg de thuisploeg een strafschop, die onhoudbaar werd ingeschoten. Daarna wilde Groen Wit er nog meer uithalen. Door de mensen uit Twello werd daarna niet altijd de juiste keuze gemaakt en daardoor maakten zij het zichzelf moeilijk. Maar met wilskracht kun je veel bereiken bleek ook deze middag weer en zo werden de drie punten meegenomen naar Twello. Grote klasse.

Op deze regenachtige zondagmiddag had sv Twello al in de 1ste minuut moeten scoren. Van heel dichtbij wist Nicky Eekhuis niet te scoren. De gasten bleven goed combineren en de verdediging van de thuisploeg had de handen vol. Net buiten de 16 meter werd er een overtreding gemaakt en Yannick Gorter wist de vrije trap te verzilveren 0-1. Groen Wit wist er deze periode weinig tegenover te stellen. Schoten van Michiel Huising en Orpheo Biharie misten zuiverheid. Ook drie hoekschoppen voor de thuisclub leverden niets op. Nee gevaarlijk werd het pas in de 32ste minuut toen er te laconiek werd uitverdedigd. Ronald Zieverink kreeg zo maar een vrije schietkans, maar zag zijn schot naast gaan. Gedurende deze periode was de thuisclub meer aan de bal en feller in de duels. Toch was het sv Twello dat op 0-2 had moeten komen in de 36ste minuut. Nicky Eekhuis ging alleen op keeper Joep Vink af. Gaf de bal breed en Yannick Gorter schoot tegen de paal. Even later pakte de keeper van Groen Wit een mooi schot van weer Yannick Gorter. Ruststand 0-1, maar dat had ook anders kunnen zijn.

Na de rust kreeg s v Twello in de 48ste minuut een corner. Edward Achtereekte kopte tegen de lat, maar Max Smaal wist de terugkomende bal in het doel te schieten 0-2. De volgende minuten was er voor de gasten niets aan de hand. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar het centrale duo van sv Twello – Frank Wijnbergen en Pascal Klein Velderman - had alles. De verandering kwam toen Groen Wit in de 63ste minuut een strafschop kreeg zoals boven beschreven. Simon Djakic en Melvin van Vemde probeerden met schoten keeper Jay Koster te verrassen. Deze gaf geen krimp. Kopballen van Laurens de Wit en Ronald Zieverink gingen naast of werden onschadelijk gemaakt door Jay Koster.

Aan voetballen kwam sv Twello niet meer toe. Het was werken geblazen en dat deden ze. Heel lang stond de 90 minuten op het scorebord. Eindelijk floot de goed leidende scheidsrechter Gilian Westemeijer uit Hellendoorn af. De drie punten werden meegenomen naar Twello. Dit maal niet zozeer door het sprankelende voetbal van sv Twello, maar meer door hun inzet. Daar kun je ook veel mee bereiken. Volgend week zondag om 14.00 uur thuis tegen Orderbos uit Apeldoorn.