Zwembad kan weer jaren vooruit

Twello- Na een grootscheepse renovatie, waarbij de toegangspoorten noodgedwongen enkele weken op slot moesten, is zwembad de Schaeck weer klaar voor de toekomst.

Directeur Lugo Schooman kon dan ook opgelucht ademhalen toen bleek dat de geplande werkzaamheden op tijd werden afgerond en de zwemlessen, doelgroepen, zwemmers enz. weer van het bad gebruik konden maken. Als verantwoordelijke prijst Schooman zich gelukkig met de goede samenwerking met de eigenaar van het zwembad, de gemeente Voorst. Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers en de verzekering dat de bezoekersaantallen blijven groeien is goed onderhoud van het complex een must. Maar daar is (veel) geld voor nodig. Dit bleek ook nu weer bij de investeringen die werden aangewend voor de noodzakelijke aanpassingen. Zo was de vervanging van het puntdak met thermopane beglazing een direct in het oog springende renovatie. De beweegbare bodem van het wedstrijdbad en het doelgroepenbad waren aan groot onderhoud toe. Minder zichtbaar maar o zo noodzakelijk waren de werkzaamheden in de ‘machinekamer’. Het al 27 jaar oude (klimaat)beheerssysteem is door de huidige technische vooruitgang en mogelijkheden achterhaald en moest daar flink ingegrepen worden. De douches werden voorzien van drukknoppen en alle 350 kluisjes kregen nieuwe sloten. Ook de horeca werd niet vergeten en werd voorzien van een nieuw likje verf. Medewerkers en vrijwilligers hebben in deze periode ook een flink steentje bijgedragen. Het z.g. klein onderhoud is zelf ter hand genomen en een aantal vrijwilligers namen de z.g. ‘natte bar’ op zich. Alle zitjes en banken werden stijlvol in steigerhout vervaardigd. Ook de tuinen bij het buitenbad liggen er kleurig en fleurig bij en zijn zo ingericht dat er een beter zicht over het buitengebeuren gecreëerd wordt. Al met al een megaklus waar de bezoeker maar ten dele zicht op heeft maar de komende jaren wel volop kan van profiteren.

Duurzaamheid

De afronding van deze renovatie betekent geenszins dat er op de lauweren kan worden gerust. De duurzaamheid staat bij de Schaeck volop in de belangstelling. Er wordt door bestuur en deskundigen gekeken naar de ontwikkelingen die plaats vinden op het gebied van b.v. waterstof of alternatieven om het gasverbruik een halt toe te roepen.

woensdag 19 juni

Deel dit bericht