Activia gaat hard onderuit in mistig Warnsveld

TWELLO-

Wie de uitslag van zondag ziet zonder de wedstrijd te hebben gezien zal denken dat de ploeg van Resit Schuurman werd overklast en een kansloze wedstrijd speelde. Dat was echter zeker niet het geval. Activia begon sterk en kreeg de eerste kansen maar was op die momenten niet scherp genoeg. En toen na een minuut of 12 een mislukte voorzet van een speler van de thuisploeg bij de tweede paal binnen viel kwam die openingsgoal (ook letterlijk) uit de lucht vallen. Kort na de 1 – 0 viel ook al de tweede treffer en vlak voor rust werd het zelfs 3 – 0. Tussendoor kreeg Activia net zoveel kansen om te scoren maar hier slaagde men niet in; en dat was het grote verschil vandaag.

Na rust werd met nieuwe energie getracht terug te komen in de wedstrijd en even leek dit ook te gaan lukken. Een verre inworp van Guus Leerkes verraste de Boys en zette Michael Hubner vrij. Die legde de bal op tijd en panklaar voor de voeten van Bart Wippert die rustig binnen schoot voor de 3 – 1. In deze fase leek de wedstrijd allesbehalve beslist want Activia klopte nadrukkelijk op de deur van de doelman van de Warnsveldse Boys (die na afloop tot man of the match werd uitgeroepen). Belangrijk is dan natuurlijk wel dat je de eigen gelederen gesloten houdt en zeker geen open huis gaat houden. En dat was dus precies wat er wel gebeurde. Het centrale defensieve duo werd uit elkaar gelokt en de diepgaande middenvelder werd niet opgepakt; zie daar het ontstaan van de 4 – 1.
Hiermee was de wedstrijd wel beslist. Activia bleef wel vooruit voetballen en ook kansen creëren; het benutten ervan lukte echter niet door een combinatie van te weinig overtuiging, goed keeperswerk en gebrek aan geluk. In de laatste 10 minuten wist de thuisclub nog wel twee keer van defensief geklungel aan de mistige overkant te profiteren en zo de eindstand naar een (te) ruime 6 – 1 te tillen. Want het verschil tussen beide ploegen was vandaag niet zo groot als dat de uitslag doet vermoeden.