Activiteiten bij Foenix kringloop en integratie: Beleef de veiling en verbeter de wereld!

REGIO.- Op 5 oktober om 13.00 uur is er een geweldige veiling in de winkel van Foenix Apeldoorn aan de Molenmakershoek 7 te Apeldoorn.Deze veiling geeft u de kans om met een bijzonder stuk naar huis te gaan. Je weet het nooit bij een veiling! Als u de enige belangstellende bent loopt u met een waardevol koopje de deur uit! Er kan onder andere geboden worden op prachtige schilderijen, antieke zilveren snuifdoosjes, een vintage lamp uit de jaren 70 van het merk West-Germany en een Apeldoornse fiets bouwjaar 1949 van het merk Junker.

In totaal zijn er 51 veilingnummers met zeer diverse maar allemaal originele stukken. Door op deze veiling iets te kopen doet u niet alleen uzelf een plezier maar ondersteunt u ook nog de doelen die Foenix uitvoert op het gebied van duurzaamheid en re-integratie. Of zoals het nu heet: Ondersteunen van een social enterprise die zich inzet voor een Circulaire inclusieve samenleving. Zo draagt u ook nog bij aan een betere wereld en heeft u een leuke middag. Lukt het u niet om uw pronkstuk te bemachtigen dan heeft u toch een leuke middag gehad en natuurlijk op zijn minst een kop koffie kunnen scoren. Wist u overigens dat er per jaar 4000 ton aan goederen binnenkomt en dat er hier per jaar 800 mensen aan het werk zijn? Foenix heeft naast de winkel aan de Molenmakershoek 7 waar de veiling plaatsvindt, nog een winkel aan Aruba 6 en aan de Vlijtseweg 136, waar u ook kunt genieten van een heerlijke lunch, in Apeldoorn. Ook is er een prachtige winkel aan de Tuinstraat 51 in Voorst.

Alle veilingstukken staan op de website www.foenix.nl en u kunt ze alvast bekijken in onze winkel aan de Molenmakershoek 7. U bent van harte welkom op deze bijzondere veiling bij Foenix

Lezing over ‘De verborgen impact - alles wat je wilt weten om effectief te verduurzamen’

Babette Porcelijn, schrijver van het boek De verborgen impact, houdt op dinsdagavond, 15 oktober om 19.00 uur een lezing over het thema ‘‘De verborgen impact - alles wat je wilt weten om effectief te verduurzamen” bij Foenix aan de Vlijtseweg 136 in Apeldoorn. De toegang is gratis.

We hebben als Westerse consument veel meer impact dan we denken. Niet alleen dagelijks binnenshuis of wekelijks aan de pomp, maar juist aan de andere kant van de wereld, bij het maken en vervoeren van de dingen die we dagelijks kopen.

Babette Porcelijn legt blinde vlekken in ons denken over duurzaamheid bloot. Ze laat zien waarom het nodig is om te verduurzamen, dat het écht verschil maakt wat je doet en hoe je het meest effectief aan de slag kunt gaan. Door middel van de Impact top 10 en praktische tips weet jij aan het einde van de avond hoe je jouw persoonlijke impact kunt verkleinen en word je geïnspireerd om zelfs eco-positief te worden, door meer bij te dragen dan je schaadt!

In het kader van het documentaire ‘De kracht van de kringloopwinkel’ (https://indebuurt.nl/apeldoorn/nieuws/kringloopwinkel-foenix-in-nieuwe-vpro-serie-de-kracht-van-de-kringloopwinkel~80901/) zal VPRO aanwezig zijn om de lezing op te nemen.

Graag aanmelden bij Suzanne Dubbelhuis-Moot via sdubbelhuis@foenix.nl

woensdag 2 oktober

Deel dit bericht