Adventsvespers door het Gregoriaanse Getijdenkoor St. Jan Zutphen in Coronatijd

Zutphen- Dit jaar is het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan, erin geslaagd om een aangepaste versie van de Vespervieringen in de Adventstijd te gaan zingen. Ondanks alle beperkingen die, terecht, nu zijn opgelegd, ervaren wij de behoefte, gezien de alsmaar groeiende belangstelling, om meditatieve en spirituele vieringen volgens de aloude gregoriaanse ritus te houden. Ze brengen ons tot rust en tillen ons voor even uit boven de hedendaagse beslommeringen.

In de Vespers, in het latijn gezongen, komt de verwachting naar dat nieuwe Licht met Kerstmis in prachtige teksten van psalmen en hymnen tot uiting. Deze zijn in duidelijke tekstboekjes met vertalingen goed te volgen.

Al eeuwenlang worden in abdijen en kloosters de dagelijkse Getijden gebeden of gezongen. Het is een antwoord op de vraag van Jezus zelf aan zijn leerlingen om zonder ophouden te bidden. Deze liturgie is buiten de kloosters in veel parochiekerken onbekend. Toch heeft deze een eigen aantrekkingskracht en bestaat er een steeds groeiende belangstelling voor deze meditatieve en spirituele vieringen.

Met deze Vespers en de Getijdenvieringen wil het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan het kostbare erfgoed van het gregoriaans doorgeven.

De Vespervieringen zijn dit jaar op de vier zondagen van de Advent in de St. Janskerk (Nieuwstadskerk) te Zutphen op, 29 november, 6, 13 en 20 december om 16.30 uur.

Omdat er maar een beperkt aantal bezoekers in de kerk aanwezig mogen zijn, hebben wij besloten om twee Adventsvespers ook in de H. Willibrordkerk, Vierakkersestraatweg 31 in Vierakker, te vieren, en wel op zaterdag 28 november en 12 december. Aanvang om 17.00 uur.

Wij zingen in beide kerken noodgedwongen in een kleine bezetting.

In verband met de corona maatregelen zijn er per viering maar 30 zitplaatsen beschikbaar. U dient zich vooraf aan te melden op: info@getijdenkoorstjanzutphen.nl . Voor meer informatie zie: www.getijdenkoorstjanzutphen.nl

woensdag 25 november 2020

Deel dit bericht