Afscheid, vrijwilligers 2018 en een Jeu-de-Boules-baan bij jaarvergadering Klarenbeeks Belang

Klarenbeek- Op de zeer druk bezochte jaarvergadering van Klarenbeeks Belang op woensdagavond 10 april, werden meerdere interessante onderwerpen besproken. Er werd afscheid genomen van Henk van Ittersum, de vrijwilligers van 2018 werden bekend gemaakt, Klarenbeek werd in de Atlas van Apeldoorn opgenomen en de Jeu de boules baan werd geopend door burgemeester Penninx.

Henk van Ittersum
Na 12 jaar actief te zijn geweest als bestuurslid van de Vereniging Klarenbeeks Belang werd afscheid genomen van Henk van Ittersum. Zijn inzet was altijd vol enthousiasme. Zo was Henk betrokken bij Koningsdag in 2009, de viering van 200 jaar koninkrijk in Apeldoorn en hielp hij bij het oprichten van de 4 mei bijeenkomsten bij de Propeller. Het meest genoot hij van de activiteiten waar kinderen bij betrokken werden. Samen met zijn vrouw werd hij bedankt voor het tiptop verzorgen van de Nieuwsbrief. Henk ontving als dank een beeldje “Samen een stap vooruit”, Hennie ontving een bos bloemen.

Geert Bouwmeester en Willem Elijzen
Beiden werden benoemd tot vrijwilliger van 2018. “Op deze twee mannen doe je nooit vergeefs een beroep”. De bestrating van het Boshuis, aanleg van de parkeerplaats rond het MFC en de aanleg van het beachveld zijn hiervan voorbeelden. Zij werden gefeliciteerd door “hun” enthousiaste klusgroep waarmee zij met plezier en vooral humor onlangs nog de Jeu de Boules baan aanlegden.

Jeu de boules baan
Klarenbeeks Belang bestond 31 maart 40 jaar. Het bestuur besloot dit heugelijke feit niet te vieren met een feest, maar met een “gift” aan de bevolking van Klarenbeek nl. een Jeu de Boules baan. Henk van Ittersum werd met zijn uitgewerkte idee de grondlegger hiervan.

Burgemeester Penninx, wethouder Sandmann (gemeente Apeldoorn) en de beide vrijwilligers van 2018 openden de baan met het gooien van de eerste ballen. Franse muziek en stokbrood met Franse kaas maakten de opening extra feestelijk.

Atlas van Apeldoorn
Dit jaar staat Atlas van Apeldoorn in het teken van Klarenbeek. In het programmaboekje staan de Klarenbeekse activiteiten in de periode van 10 april tot 12 oktober genoemd. Bezienswaardigheden worden erin beschreven. Ook is er een fietstocht in opgenomen. Het boekje is verkrijgbaar in het MFC.

Klarenbeek, waar aandacht voor eenzaamheid belangrijk gevonden wordt, waar men omkijkt naar elkaar. Jong of oud, uit Apeldoorn of Voorst, men is er met elkaar en voor elkaar!

woensdag 17 april

Deel dit bericht