Apeldoorn Wandel Challenge ook in 2024 van start

Apeldoorn- Na het grote succes van de Apeldoorn Wandel Challenge vorig jaar zal dit wandelevenement ook in 2024 weer georganiseerd worden door Noordhuis Leefstijl. Vanaf maandag 29 april start in de Maten een wandelgroep om 20 weken lang elke week te wandelen met als doel om op 28 september 2024 mee te doen aan het Nationale Diabetes Festival van de Bas van de Goor Foundation. Met deze Challenge ervaar je wat wandelen met je gezondheid doet. Bovendien is samen wekelijks wandelen ook nog eens gezellig en doe je nieuwe contacten op. Ook uit de Apeldoorn Wandel Challenge 2023 zijn groepen door blijven wandelen, die actief deelnemen aan wandeltochten.

Angelique Noordhuis: “Als je mee gaat doen met de Apeldoorn Wandelchallenge werk je samen met de andere wandelaars op je eigen niveau aan een gezonde leefstijl. Je zult merken dat je je fitter gaat voelen en steeds meer zin begint te krijgen om vaker te gaan wandelen en te blijven wandelen.”

Voor wie?

De Apeldoorn Wandel Challenge is voor iedereen en is met name bedoeld voor mensen die hun leefstijl willen veranderen, mensen met een chronische aandoening zoals bv. (een verhoogd risico op) diabetes en hart- en vaatziekten, artrose, COPD en mensen die herstellende zijn van Long-Covid.

Deelnemers wandelen onder deskundige begeleiding en kunnen op eigen niveau, tempo en/of afstand lopen. De afstanden waarvoor getraind wordt, zijn 3, 5, 10 en 15 km.

De wandelgroep wandelt op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur en start bij Fysiotherapie Noordhuis, Beatrijsgaarde 1, Apeldoorn.

De wandelingen zijn gratis.

Bij grote belangstelling uit andere wijken van Apeldoorn zal de mogelijkheid van een tweede startlocatie onderzocht worden.

Meer weten?

Op maandag 15 april 2024 organiseert Noordhuis Leefstijl een informatiebijeenkomst over de Apeldoorn Wandel Challenge bij omnisportvereniging WSV, De Voorwaarts 450, 7321 MG Apeldoorn van 19.00 tot 20.00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 18.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door te mailen naar administratie@noordhuis-leefstijl.nl of bellen naar 055 7851483.

Aanmelden

Je kunt je al aanmelden via de website www.apeldoornwandelchallenge.nl

Noordhuis Leefstijl is onderdeel van fysiotherapiepraktijk Noordhuis en partner van het Lokaal Preventie Akkoord in de gemeente Apeldoorn. Noordhuis Leefstijl is uitvoerder van de Gecombineerde Leefstijl Interventie in Apeldoorn.

De Apeldoorn Wandel Challenge wordt georganiseerd in samenwerking met de werkgroep Wandelen in Apeldoorn van de Stichting Internationale Wandelvierdaagse Apeldoorn, omnisportvereniging WSV, gemeente Apeldoorn, Sportservice Apeldoorn, Sportraad Apeldoorn en Stimenz met facilitaire ondersteuning van de Bas van de Goor Foundation.

Meer informatie over de Apeldoorn Wandel Challenge kunt u vinden op www.apeldoornwandelchallenge.nl :

woensdag 7 februari 2024

Deel dit bericht