Asfaltridder Jan van Beem

Twello- Jan van Beem, 72 jaar, in april wordt hij 73, krijgt de eretitel, ‘Asfaltridder’ Begin januari 2023 is Janneman de 400.000 km gepasseerd. Stel je voor, 10 keer de wereld rond. Al meer dan 33 jaar lid van de ETT en voordat hij verhuisde naar Twello was hij 7 jaar lid van race tak van de Zwaluwen in Deventer.

Als je aan Jan vraagt, ga je mee een stukje fietsen, dan zul je altijd ja als antwoord krijgen. Zijn eerste wedstrijd die hij fietste, was bij de wielerronde van Klarenbeek in 1981. Nu 41 jaar later heeft Jan in januari 2023, 400.000 kilometer gefietst. 10 x de wereld rond. In 2017 heeft hij het clubrecord van de ETT verbeterd. Het clubrecord van de ETT , de kilometervretercompetitie, staat sinds 2003 op naam van Willem Vlaswinkel uit Wilp. Jan ging daar toen ruimschoots overheen en fietste in 1 jaar 28.500 kilometer. Janneman fietst minimaal 6 keer per week, in de groep of alleen, en tijdens topweken in september en oktober meer dan 900 km. Meer dan 10 racefietsen versleten en zijn eerste racefiets was een Koga gekocht bij Hafkamp de fietsenmaker in Twello. Jan van Beem staat in de vereniging bekend om zijn “lusjes”. Steevast fietst hij meer dan het groepje waarmee hij een trainingsrit heeft gereden.

Lusje Scherpenhof en Bakker Brill in Voorst, hebben zijn voorkeur. Zijn grootste fan, sponsor en verzorger is zijn vrouw Annie. Zonder haar zou dit niet lukken allemaal, vertelde hij. Zijn zus Rita uit Dieren, waar hij regelmatig naar toe fiets om een bakje koffie te drinken, kun je gerust zijn beste supporter noemen. Aan het eind van dit interview laat Jan vol trots zijn speciaal ingerichte ‘pronkkamer’ zien. Overweldigend om te zien bekers, medailles en speciaal gemaakte foto’s van gereden klassiekers. Je kunt geen klassieker of toertocht opnoemen of Jan is er geweest. O ja, afgelopen jaar staat Jan weer op de eerste plaats, van de kilometervreter competitie van de ETT, met meer dan 26.000 kilometer.

woensdag 1 februari 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws