Autorodeo Wilp is voor echte waaghalzen

Wilp-Achterhoek- Carnavalsvereniging De Lollebroek organiseerde de autorodeo op zondag in Wilp-Achterhoek. Een groot stuk weiland aan de Leemsteeg was ingericht als rodeoparcours. De deelnemers aan de 27e autorodeo kwamen dit jaar uit wijde regio en moesten ook dit jaar weer over een flinke dosis lef beschikken. Wie bang was voor klappen had zich niet opgegeven en bekeek het spektakel vanachter de dranghekken.

Voor wie wat meer geluk had en de ware kunst van het rodeo rijden beheerste, duurde het feestje iets langer. Als de wagens, ongeveer 10 per ronde, staan opgesteld geeft de jury het teken dat het gas erop kan. Vervolgens is het zaak de concurrentie uit te schaken. Botsen en beuken is de tactiek, net zo lang doorgaan tot er niet meer verder kan worden gereden. Verdeeld over de middag kwamen onder meer de standaard klasse, de herkansings klasse en de MPV klasse aan de start. Als je auto aan het eind van de middag nog kon rijden, kon je nog meedoen met de wrakkenmanche.

Na afloop van de autorodeo werden door de jury de uitslagen bekend gemaakt. Standaard lichte klasse: 1. Niek Hekkert, Wilp- Achterhoek 2. Koen Tijhuis, Wilp Achterhoek 3. Foppe Rinkema, Twello. Standaard zware klasse: 1. Daan Evers,Wilp Achterhoek 2. Floris Ooijman, Wilp 3. Thijs Groot Koerkamp, Twello . Wrakkenmanche lichte klasse: Vera Tabor, Eerbeek. Wrakkenmanche zware klasse: Bram Roebers, Empe. Winnaar Mooiste Klapper MPV klasse: Tonnie Keizer, Apeldoorn

Calimero / Jeugdcross

Naast deze autorodeo werd er op zaterdag een cross georganiseerd voor de jeugd in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar. 40 deelnemers gingen met hun brommer/scooter of quad op het autorodeo terrein hun talenten laten zien. Een erg geslaagde cross voor de toekomstige autorodeo deelnemers ondanks dat het ook gebeurde dat enkele brommers in plaats van de bocht moesten nemen recht de greppel in reden.

Er was voldoende te doen voor de jeugd zoals een draaimolen, springkussen, stormbaan en het schilderen van de verlotingsauto.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

woensdag 16 mei

Deel dit bericht