Belangenvereniging Wilp en Deltafiber bedenken unieke actie

Wilp- Het buitengebied van de gemeente Voorst profiteert inmiddels van de voordelen van glasvezel en nu zijn de kernen Wilp, Teuge, Bussloo, Voorst, Nijbroek, Posterenk en Wilp-Achterhoek aan de beurt. Tenminste, als er een deelnamebereidheid van 35% wordt behaald in alle kernen. In Wilp is de plaatselijke belangenvereniging vastberaden om dit percentage te halen en daarom is het een unieke actie gestart.

Belangenvereniging Wilp is erg positief over glasvezel en heeft zich daarom als ‘ambassadeur’ aangemeld bij DeltaFiber. Kees Zwaan, stakeholderscoördinator bij DeltaFiber, legt uit dat ‘ambassadeurs’ plaatselijke partijen zijn die ondersteunen bij de promotie. “Ambassadeurs helpen ons om het percentage van 35% dekking te behalen. Logischerwijs weten zij de bevolking vaak beter te bereiken. Als dank krijgt een ambassadeur voor elke aanmelding een kleine bonus van ons. Belangenvereniging Wilp kwam echter met een aanpak die we nog niet kenden en ons bijzonder aansprak”, aldus Zwaan.

Geld voor het dorp

Voorzitter Sander Smit van Belangenvereniging Wilp onthuld wat zij als ‘ambassadeur’ hebben bedacht. “Dorpsgenoten die kiezen voor een abonnement via provider Caiway of Delta ontvangen €25 retour. De Belangenvereniging krijgt vervolgens als ambassadeur zelfs €50 retour. Het mooie is echter, dat alles uiteindelijk terugvloeit naar verenigingen uit het dorp. Tijdens onze jaarvergadering van volgend jaar laten we onze leden stemmen op een favoriete Wilpse vereniging van zijn of haar keuze. Het stemgedrag bepaalt hoe we het totale bedrag gaan verdelen onder de gekozen verenigingen. Met circa 500 adressen hopen we een dekking van 50% te halen. Dat is niet alleen supersnel internet maar ook €12.500 voor het dorp”, besluit Smit enthousiast. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een speciale link of QR-codes. Hierdoor is te zien wie gebruikt maakt van deze unieke samenwerking. Dorpsbewoners hebben afgelopen week een folder in de brievenbus gehad met meer informatie. De links zijn: http://aklam.io/2pnBSP voor Delta en: http://aklam.io/gbXq01 voor Caiway.” Op 26 november organiseren Belangenvereniging Wilp en Deltafiber nog een digitale inloopavond. Aanmelden en vooraf vragen stellen over dit onderwerp kan via wilpsbelang@gmail.com. Na aanmelding ontvangt men verdere informatie over deze digitale bijeenkomst. Voor overige vragen kan men mailen naar hetzelfde mailadres.

woensdag 11 november

Deel dit bericht