Ben & Carmen Steneker met Anna Mc.Rose in Terwolde.

Terwolde- Op zondagmiddag, 1 maart is er in Brasserie/Zaal Kriebelz een optreden van de in Vaassen opgegroeide zanger Ben Steneker , samen met zijn dochter Carmen. Als gastartieste ontvangen ze de zangeres Anna Mc.Rose. De aanvang is 13.30 uur en de zaal is geopend vanaf 13 uur. Men kan reserveren bij Irene Steneker via 053-569 6878 (na 11 uur) of b.p.steneker@home.nl

Ben Steneker wordt wel de nestor van de Countrymuziek genoemd omdat hij als een van de eersten deze muziekstijl in Nederland introduceerde d.m.v. zijn platen en optredens.

In 1958 had hij een Top Tien hit met de zangeres Lydia Tuinenburg en de Melody Strings. Maanden stond Send me the Pillow hoog in de landelijke hitparade.

Daarna vervolgde hij solo zijn carrière en stond in radio- en TVshows met artiesten als Willie en Willeke Alberti, Ria Valk, Imca Marina, Rob de Nijs en Marco Bakker. Een carrière van ruim 60 jaar is niet in een paar woorden samen te vatten.

Sinds 1980 was hij voor optredens meer dan 40 keer op grote Festivals in Amerika en mocht er veel onderscheidingen waaronder de “Living Legend Award “ in ontvangst nemen. Ben was support act van Johnny Cash in Ahoy en deelde podia met o.a. Bobbie (Detroit City) Bare, Lynn (Rosegarden) Anderson, Freddy Fender en de Bellamy Brothers.

Met dochter Carmen treedt hij nu ruim 15 jaar op en van hen verschenen er 6 Duetten-CD’s en 5 DVD’s.

Op Sky TV in Engeland en Ierland worden de afgelopen zes jaar clips van de DVD’s van vader en dochter uitgezonden in de populaire Phil Mack Country Shows.

Naar aanleiding van enthousiaste reacties van de kijkers zijn Ben en Carmen nu regelmatig te vinden in genoemde landen voor optredens.

Op 1 maart kan men nummers van de CD’s verwachten afgewisseld met traditionele en bekende countrysongs.

Als gastartieste ontvangt Ben Steneker de talentvolle zangeres Anna Mc.Rose. Ze stond al succesvol in diverse shows van Ben en Carmen en nu kan men in Gelderland kennis maken met haar.

Anna heeft een prachtige stem en is een innemende jongedame die het publiek snel voor zich weet te winnen.

Ze is in korte tijd een veel gevraagd artieste op country-evenementen, en is binnenkort uitgenodigd in Wenen voor optredens. Haar carrière verloopt in sneltreinvaart en terecht, gezien haar kwalitiet als zangeres.

Recent verscheen haar CD met het eigen geschreven nummer Believe in yourself. Dit nummer is goed ontvangen door de media en radiozenders.

Het belooft op 1 maart een middag te worden in vooral ongedwongen sfeer. Het is een luisterprogramma en er is geen dansvloer.

Redactie Ben en Carmen’s Vriendenkring HELLO AGAIN.

woensdag 19 februari

Deel dit bericht