Big Band Twello zoekt muzikale versterking!

Twello- ‘Smoke on the water’, ‘Blue skies’, ‘All of me’, maar ook ‘Africa’ en ‘Smooth operator’ maken onderdeel uit van het veelzijdige repertoire van Big Band Twello. Kleurrijke muziek, gespeeld door een gemêleerd gezelschap waarvan de jongste muzikant nog twintiger is en de oudste al geruime tijd met pensioen. Enthousiast, gedreven en muzikaal, toonaangevend in de regio en dat willen ze graag blijven doen! Hun enige zorg; noodzakelijke versterking binnen de gelederen!

Het is een zwoele zomeravond, wanneer we plaatsnemen op de veranda bij onze gastheer Ton Werkman. Thomas, Ton, Arian en Gert hebben een missie welke ze graag met het Voorster Nieuws willen delen. “We zijn op zoek naar muzikale versterking voor onze Big Band” is de krachtige oproep van deze musici. Door privé- en/of werkomstandigheden hebben een aantal leden de groep in de afgelopen tijd moeten verlaten. Een groep welke net zo kleurrijk is als de muziek welke ze spelen. Een mix van mannen en vrouwen, waarbij diverse leeftijdsgeneraties zijn vertegenwoordigd. Big Band Twello is voortgekomen uit het in 1946 opgerichte The Twellodians. Deze groep was destijds al toonaangevend in de regio. Een veelgevraagd orkest welke volle zalen trok, een groep kwalitatief goede musici die menig dansavond verzorgde. De naam werd uiteindelijk gewijzigd, “het soort muziek is anders geworden en dat wilden we uitdragen” aldus het viertal. Duke Ellington, Glenn Miller, James Brown, Amy Winehouse, Toto en alles daar tussenin. Hoe gevarieerd wil je het hebben? Wie deel wil uit gaan maken van de band, kan beter geen podiumkoorts hebben. De schouwburg van Deventer, maar ook bijvoorbeeld het podium van De Hip in dezelfde stad zijn fijne plekken om te spelen!

Maar naar wie is Big Band Twello voornamelijk op zoek?
Trompettisten, een drummer en een pianist! Uiteraard zijn ook musici voor andere hout- en koperinstrumenten van harte welkom! Voor een fijne klankkleur zijn er immers toch ‘een mannetje of 20’ nodig, vrouwen zijn uiteraard ook méér dan welkom!. Repeteren doet de groep op de dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in het Cultuurhuus te Twello. “Je kan je bij ons even lekker uitleven, vrij spelen, uit het stramien van de dag en vooral even jezelf zijn!” en dat zal veel enthousiaste musici aanspreken!

Wil je meer weten, een oefenavond bezoeken of je direct aansluiten bij Big Band Twello, neem dan contact op met Wim Helleman via 06 19989370 of stuur een e-mail naar bbtwello@gmail.com.
Je kan de groep ook opzoeken via Facebook Bigband Twello.

Of bezoek deze fijne groep musici op de dinsdagavonden, wanneer ze repeteren van 20:00 – 22:00 uur in het Cultuurhuus, Jachtlustplein 11 7391 BW Twello.

woensdag 16 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws