Bloem- en kransleggingen

KLARENBEEK/VOORST- Op diverse plekken werden 4 mei de doden herdacht. Dit jaar dus niet in stille tochten of groepsbijeenkomsten, maar op kleine schaal.

Bij “de Propeller” in Klarenbeek

Op 4 mei ’s avonds werd door het 4 mei comité een bloemstuk gelegd bij het herdenkingsmonument de Propeller aan de Hessenallee in Klarenbeek. Hierbij werden de Corona maatregelen in acht genomen. Daardoor konden de kinderen van beide basisscholen De Dalk en De Kopermolen, enkele leden van de 48th Highlanders of Holland en belangstellenden helaas niet aanwezig zijn.

Door het bloemstuk te leggen, wilden zij de vijf geallieerde bemanningsleden van de Wellington bommenwerper herdenken en eren, die hier in de nacht van 30 op 31 mei 1942 zijn omgekomen. Ook stond het comité stil bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

In Voorst herdacht onder andere de familie Smit de omgekomen bemanning van de Halifax door hun foto’s plus een rode roos bij de grafstenen te plaatsen. Later op de dag werden er meer bloemen- en kransen op de algemene begraafplaats gelegd.

Ook in het G.J. van Heuvenplantsoen, onlangs geheel opnieuw ingericht, op de hoek van de Binnenweg en Rijksstraatweg, werd stilgestaan bij de in de oorlog omgekomen inwoners.

woensdag 13 mei

Deel dit bericht