Boerenkoolfeest scouting Gelre Groep

Twello- Het jaarlijkse boerenkoolfeest voor alle jeugdleden met vaders, moeders, zusjes, broertjes, opa’s en oma’s was weer een succes. ’s Middags hebben de plusscouts de boerenkool gekookt en werd er aandacht besteed aan diegenen die zich al jarenlang inzetten als vrijwilliger.

Traditie
Scouting houdt van tradities. Het is een goede traditie om een aantal keren per jaar een opkomst samen met de ouders te hebben. Ouderbetrokkenheid is heel belangrijk. Ook werd met zijn allen nog een scoutingspel gespeeld waarbij iedereen weer even zijn energie kwijt kon.

Terugblik Wereldjamboree
Femke en Lianne vertelden aan de hand van een vragenspel over de Wereldjamboree, waar zij afgelopen augustus naar toe zijn geweest. Ook Anniek was toen van de partij als begeleiding. Een Jamboree is een heel groot scoutingkamp, dat 1x per 4 jaar plaats vindt. Dit keer was het in Zuid Korea en er namen ongeveer 50.000 scouts aan deel uit 150 landen. Waarvan dus 3 van de Gelre Groep.

Dank je wel!

Tot slot was er een attentie voor al die leden die zich met hart en ziel inzetten voor scouting Gelre Groep. Zij werden hartelijk bedankt door voorzitter Jan. Achter de namen staat het aantal jaren dat zij al actief zijn voor de Gelre Groep: Job en Twan (5 jaar), Nicole en Erik (10 jaar), Martin (20 jaar), Susan (30 jaar), Marco (35 jaar) en Ruud (60! jaar).

Begint het bij jou nou ook te kriebelen?
Heb je een paar uurtjes in de week tijd om te helpen? De activiteiten zijn zoveel mogelijk buiten, maar er is ook volop ruimte voor creativiteit. En ook achter de schermen is van alles te doen, zoals b.v. het maken van een verslag van een vergadering. En zeg nou zelf, wanneer heb jij voor het laatst een vuurtje gestookt? Of een speurtocht uitgezet? Op https://www.gelregroep.nl/ vind je alle informatie, contactgegevens en een knop om je aan te melden. Of kom gezellig een kop koffie drinken en de sfeer proeven. Op de vrijdagavond vanaf 18.30 uur en op de zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur is er sowieso altijd reuring. Iedereen is welkom bij de Gelre Groep en je zult je er snel thuis voelen. Het adres: Stinzenlaan 80 in Twello.

woensdag 31 januari 2024

Deel dit bericht