Boomfeestdag in de gemeente Voorst

Twello- Op woensdag 15 maart vierde de gemeente Voorst boomfeestdag. In het aan te planten parkje naast zwembad de Schaeck hielpen de basisschoolleerlingen van de Martinusschool uit Twello en de Oase uit Twello met het planten van een Lindeboom en diverse struiken.

De ‘Jop en Mees boom’
Vorig jaar waren Jop en Mees op bezoek bij de burgemeester en vertelden dat zij zich zorgen maken over het klimaat. Zij willen graag een steentje bijdragen aan het milieu door te helpen met bomen planten. Jop en Mees werden daarom uitgenodigd om tijdens de boomfeestdag met de kinderen uit hun klas een boom en struiken te planten. Jop en Mees mochten hun eigen boom planten en het bijbehorende bordje, ‘de Jop en Mees boom’ onthullen.

Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade vertelde de kinderen over de te planten Lindeboom: ‘De crème witte bloemen hebben een sterke, zoete geur, waardoor ze een grote aantrekkingskracht hebben op bijen en vlinders’. Vervolgens kregen Jop en Mees een schop om hun boom te planten. De burgemeester hielp ook mee en de enthousiaste klasgenootjes hielpen ook graag mee om de grond rondom de boom vlak te maken.

Vervolgens gingen de leerlingen enthousiast aan de slag met het planten van de struiken. Het was teamwork, want binnen een mum van tijd waren de struiken gepland. ‘Zijn we nu al klaar’ zeiden de leerlingen verbaasd.

Als dank en herinnering aan deze geslaagde boomfeestdag ontvingen de leerlingen een rugzakje met daarin een leerzaam boekje van de Welkoop, diverse bloemzaadjes en een gezonde snack.

woensdag 22 maart 2023

Deel dit bericht