Brandweer Twello redt jonge eendjes uit slooppand

Twello- Op zondagochtend 5 mei kreeg brandweer Twello een melding van een dier in de problemen aan de Duistervoordseweg in Twello. Een in de buurt wonende brandweerman zag jonge vogeltjes in een slooppand lopen en besefte dat deze er niet uit konden. Na overleg is besloten om de brandweercollega’s erbij te halen om de dieren, op Bevrijdingsdag, uit hun benarde positie te bevrijden.

Het bleek te gaan om ongeveer 15 jonge eendjes die het pand zonder hulp niet meer uit konden. Moeder eend was wel in de buurt, maar moest hulpeloos toezien hoe haar kroost vast zat. Gelukkig konden de stoere brandweermannen -én vrouw- van brandweerkorps Twello de eendjes en hun moeder vangen en naar een wetering in de buurt brengen. Moeder eend was wel flink geschrokken. De eendenfamilie maakt het naar omstandigheden goed en zwemt weer vrolijk rond.

Ook held worden?

Brandweer Twello zoekt collega’s die, naast hun dagelijks werk, bij de brandweer willen en dieren willen redden, maar ook branden blussen of hulp verlenen bij ongevallen. Lijkt je dat wat, stuur een mailtje naar e.horstink@vnog.nl en wie weet ben jij binnenkort ook part-time held!

woensdag 8 mei

Deel dit bericht