Conservatoriumtalenten opnieuw op Kleine Noordijk

Twello- Anna Reisener (cello), Helga Korbar (viool), Maurits Koelmans (piano, op 4 november jongstleden al in de Kleine Noordijk te horen geweest) en Sergio Sánchez (klarinet) ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij alle vier studeren. Anderhalf jaar geleden speelden zij voor het eerst samen en nu presenteren zij op 19 mei om 15.00 uur het volgende programma: Brahms & Dvořák, Bevriende Grootmeesters.

Als Brahms in 1875 in de commissie komt die een jaarlijkse Oostenrijkse staatsbeurs voor jonge doch arme kunstenaars verdeelt komt hem de aanvraag van een obscure Bohemer – Antonín Dvořák – onder ogen, die een gigantische hoeveelheid werk had ingediend bij zijn aanvraag. Brahms is meteen onder de indruk en samen met Eduard Hanslick, die al langer commissielid was, zorgt hij ervoor dat Dvořák maar liefst vijf opeenvolgende jaren de beurs ontvangt. Zowel Brahms als Hanslick blijven Dvořák steunen en lanceren zijn carrière in Wenen, maar Dvořák en Brahms ontwikkelen een intieme vriendschap (hoewel Dvořák de eerste jaren zijn brieven aan Brahms met “hoogvereerde Meester” begint), die tot het eind van Brahms leven zal duren.

Op deze middag zal het volgende programma gebracht worden:

Antonín Dvořák Pianotrio no. 3, op. 65
I. Allegro ma non troppo
II. Allegretto grazioso
III. Poco adagio
IV. Finale – Allegro con brio

Johannes Brahms Klarinettrio op. 114
I. Allegro
II. Adagio
III. Andantino grazioso
IV. Allegro

Kaarten kosten € 20,00 p.p. in de losse verkoop en € 15,00 p.p. voor vrienden van de SCKN, dit is inclusief koffie/thee en een consumptie

Meer informatie en reserveren: www.sckn.nl

woensdag 17 april

Deel dit bericht