Daniël de Brouwerschool op de Open Dag Johan Cruyff Foundation

Twello- Op 20 september bezochten leerlingen van de Daniël de Brouwerschool te Wilp de Open dag van de Johan Cruyff Foundation (JCF) in het Olympisch stadion te Amsterdam. De Daniël de Brouwerschool, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar, was als trouwe bezoeker weer uitgenodigd om deel te nemen aan de open dag.

Naast de Daniël de Brouwerschool kwamen zo’n 350 leerlingen van diverse scholen uit het Speciaal Onderwijs samen om te gaan sporten en spelen. Diverse verenigingen voor aangepaste sporten verzorgden clinics voor de deelnemers met een verstandelijke, motorische, zintuiglijke beperking en/of psychische stoornis.

De vakleerkrachten bewegingsonderwijs van deze school startten jaren geleden de samenwerking met de JCF. Naast het bezoeken van de jaarlijkse Open Dag, initieerden zij samen met de JCF en Stichting Zozijn een prachtig sportveld, het Johan Cruyff Court, op het landgoed De Lathmer, waar de school gevestigd is. De leerlingen maken veel gebruik van dit sportveld, dat uitnodigt tot bewegen.

Vakleerkracht Anita Bruyns: `Sporten is voor onze leerlingen, met een verstandelijke beperking, van groot belang: Door te sporten leren kinderen, met en zonder beperking, hun talenten te ontdekken en krijgen ze zelfvertrouwen, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling. Naast de wekelijkse gymlessen stimuleren we onze leerlingen om ook in hun vrije tijd te sporten, door lid te worden van een vereniging of buiten te spelen met hun buurtgenoten.

Het is geweldig dat de Johan Cruyff Foundation kinderen met een beperking zoveel mogelijkheden tot bewegen biedt, zowel in financieel opzicht als in het aanbieden van verschillende aangepaste sporten.

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport en-spel projecten. De organisatie richt zich op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is.  Sportprojecten voor kinderen met een handicap, inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s zijn daarbij belangrijke initiatieven.

woensdag 27 september 2023

Deel dit bericht