De Apeldoornse 4Daagse gaat van start met groeiend deelnemersaantal

Regio- De 69ste editie van de Apeldoornse 4Daagse vindt dit jaar plaats van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juli. Ook dit jaar kun je verschillende afstanden tussen de 12 en 40 kilometer lopen.

Het groene wandelevenement, dat geheel wordt georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers, kenmerkt zich behalve door de natuur, ook door de gezellige sfeer. Zo is er bij de rustpunten langs de route en op het start- en finishterrein een warm onthaal met een gevarieerd muziekprogramma.
Daarnaast is de samenwerking tussen de 4Daagse en Cantharel verlengd en komt er een speciale jubileumtocht vanwege de 70ste editie van de 4Daagse Apeldoorn aan!

Samenwerking Cantharel 4Daagse
De samenwerking met de Cantharel, sinds 2015 sponsor van de 4Daagse, is verlengd. Hierdoor blijft de 4Daagse minimaal twee jaar langer verbonden aan het Apeldoornse wandelevenement. “We hebben al jaren een hele fijne band. Het eerste contract werd in 2014 gesloten en is sinds 2015 van kracht,” aldus Joop Achterkamp, voorzitter van de 4Daagse Apeldoorn.

Speciale jubileumroute
Tijdens de 70ste editie, die in 2025 plaatsvindt, is er een extra wandeldag die door het centrum van Apeldoorn voert, langs verschillende highlights en door de parken, waardoor het groene karakter van het evenement behouden blijft. De route van negen kilometer start bij het sluisje, een belangrijke locatie in de bevrijding van Apeldoorn, en voert via parken als het Oranjepark en het Wilhelminapark terug naar ‘Viccy Boys’. Deze speciale route viert drie jubilea: de 70ste editie van de Apeldoornse 4Daagse, 80 jaar bevrijding van Apeldoorn en het 80-jarig bestaan van Victoria Boys.

Inschrijvingen
Met het laagdrempelige karakter spreekt de 4Daagse Apeldoorn niet alleen de ‘doorgewinterde 4Daagse wandelaars’ aan. Het wandelevenement is namelijk helemaal naar eigen wens vorm te geven. Zo hoef je niet per se vier dagen te wandelen, maar kun je je ook opgeven voor losse dagen, korte en lange afstanden.

Dat is ook terug te zien in de inschrijvingen; “Er zijn steeds meer deelnemers die ervoor kiezen om in die vier dagen hun eigen 4Daagse samen te stellen wat afstanden betreft”, vertelt Irma Woudenberg, bestuurslid van de 4Daagse Apeldoorn. “Het aantal voorinschrijvingen van vierdaagse wandelaars is met 2160 deelnemers 17% hoger dan vorig jaar. Ook is er een toename van 58% in het aantal unieke dagwandelaars, met 723 inschrijvingen die samen 1160 dagen zullen wandelen. “Dat zijn er beduidend meer dan vorig jaar. Dit heeft meerdere oorzaken, waaronder een paar jaar corona. Mensen worden steeds actiever en we zijn goed aanwezig geweest op sociale media,” verklaart Achterkamp.

Routes en bereikbaarheid
Het vertrek en de finish van alle routes zijn vanaf voetbalvereniging Victoria Boys. Met volop parkeergelegenheid is goede bereikbaarheid gegarandeerd. Het terrein ligt aan de rand van het bos en maakt dat je zo de natuur in wandelt. Maar welke routes en welke omgeving kun je verwachten tijdens de 4Daagse van Apeldoorn?

De eerste wandeldag is de Dag van Beekbergen. De deelnemers vertrekken richting Ugchelen en alle routes gaan door zeer bosrijk gebied, richting Beekbergen en Loenen. Met voor de langste afstand een rondje door de Loenermark.

De routes op de tweede dag staan in het teken van natuurpark Berg en Bos en het Paleispark van Kroondomein Het Loo. Waarbij de langere afstanden ook naar Wiesel en Vaassen gaan.

Ook op de derde dag gaan de routes van alle afstanden richting Berg en Bos en verder naar Hoog Soeren, over onder meer de Asselse Heide. De langste afstanden komen ook door de zandverstuiving van Kootwijk.

Dan is het alweer tijd voor de vierde en laatste wandeldag. Waarbij alle afstanden traditiegetrouw door de bossen naar Hoenderloo en vervolgens Caesarea lopen. Op naar de welverdiende bloemen en warme ontvangst voor organisatie, vrienden en familie!

Opgeven voor de Apeldoornse Vierdaagse
Heb je je nog niet opgegeven voor de Apeldoornse 4Daagse? Dat kan nog steeds! Ook inschrijven op de dag zelf is nog mogelijk. Je kan je opgeven voor de afstanden van 12 t/m 40 kilometer en zelfs losse dagen meedoen. Zo kan je je eigen evenement samenstellen. Bekijk voor meer informatie: www.4daagseapeldoorn.nl. Jezelf aanmelden voor de 4Daagse of als dagloper ook nog tijdens de 4Daagse zelf. Zo kan je je eigen evenement samenstellen.

woensdag 10 juli 2024

Deel dit bericht