De eerste Wilpse minimarkt komt er aan

Wilp- Op zaterdag 9 januari a.s. wordt er in Wilp gestart met de langverwachte minimarkt. ‘Langverwacht’ omdat de dorpscontactpersonen uit het dorp hier al geruime tijd aan werken. “Op dit moment zijn wij verzekerd van kaas, vis, groente en fruit. Mogelijk komen daar nog bloemen bij”, vertellen ze enthousiast. “En de eerste keer wouden wij alle bezoekers op een lekker bakje koffie of thee trakteren. Dat mag helaas niet, maar dat houden de bezoekers tegoed!”

Coronamaatregelen
De reden om een markt in het dorp te organiseren is tweeërlei, leggen de dorpscontactpersonen uit. “Ten eerste het feit dat Wilp al geruime tijd geen supermarkt meer heeft en daarnaast het creëren van verbinding onder de Wilpse bevolking. We hopen dat de zaterdagochtend een moment wordt, waarop dorpsgenoten elkaar zullen ontmoeten. Even een praatje kunnen maken en naast het boodschappen doen een kop koffie of iets anders kunnen drinken in ons dorpshuis”, legt Gerrit Kroes uit. Helaas zal het dorpshuis de eerste weken (naar alle waarschijnlijkheid) nog gesloten moeten blijven vanwege de strenge coronamaatregelen, maar beide dorpscontactpersonen hopen dat daar snel verandering in komt. Voor de eerste editie van de markt, op 9 januari, wouden ze iets alternatiefs regelen. “We wouden buiten koffie en thee schenken, maar dat mag helaas niet. Er mag niets geconsumeerd worden op de markt zelf omdat dat samenscholing in de hand werkt. Daar hebben we begrip voor. Die koffie houdt men tegoed.”

Wekelijks
Gelukkig mogen warenmarkten nog doorgang vinden en natuurlijk zullen er maatregelen getroffen worden, vertellen de organisatoren. “Wij zijn er ook van overtuigd dat het veiliger is om je goederen op een markt, in de buitenlucht, te kopen in plaats van in een supermarkt. De standhouders lieten ons ook weten dat er eigenlijk geen beter moment is om met een markt te starten. Zij zien hun omzetten juist stijgen in tijden van corona.” Beide DCP-ers kijken uit naar 9 januari maar vertellen het ook spannend te vinden. “Deze markt is echt iets nieuws voor ons dorp, pionierswerk. Wij vinden het natuurlijk spannend. Uit een behoefteonderzoek kregen we meer dan 100 positieve reacties. Dat schept wel een bepaalde verwachting. We hopen echt dat we hier, met z’n allen, een succes van kunnen maken. Daarvoor hebben we elkaar nodig. Wij gaan er in ieder geval voor!”

De minimarkt zal wekelijks plaatsvinden in de dorpskern van Wilp, bij dorpshuis de Pompe. Elke zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

woensdag 6 januari 2021

Deel dit bericht