De Salon fotografencollectief van start

Wilp- In mei 2022 hebben Ron Lustig, Cora Sens en Dinie de Kreek het initiatief genomen tot oprichting van een fotografencollectief, deze groep telt inmiddels 11 leden. De drie gedreven fotografen, merkten dat de hobbyfotograaf steeds meer kennis wil vergaren over de (digitale) mogelijkheden van de fotografie. Uiteraard is veel hierover te vinden op het internet, maar in clubverband kan het toch net iets inzichtelijker worden gemaakt. Juist de ervaringen van de andere leden kunnen er soms toe leiden een en ander met andere ogen te zien. Want de hedendaagse fotografie biedt ontelbare mogelijkheden, systeem- en spiegelreflex camera’s, mobiele telefoon staan bijna voor eenieder ter beschikking. Maar zoals bij iedere hobby, men wil er steeds meer van weten en de kennis daaromtrent uitbreiden. En die gelegenheid biedt de Salon met het fotografencollectief. Het collectief is onderdeel van de Koninklijke Fotobond en van de afdeling Transijssel.

De leden komen eenmaal per drie weken op de maandagavond bijeen in de galerie van landgoed Kleine Noordijk, waarin bij elke bijeenkomst een thema wordt behandeld en de gemaakte foto’s worden besproken. In de galerie worden de exposities gehouden en in het theater van Kleine Noordijk de lezingen. Ook gaat men met elkaar doelgericht op pad om te fotograferen en kan men deelnemen aan mentoraten, lezingen, cursussen, exposities en wedstrijden. Kwaliteit verbeteren is het uitgangspunt. Zo vindt er bijvoorbeeld een weekend masterclass architectuur van Arij van der Stelt plaats in augustus. Er wordt gewerkt aan speciale projecten voor de gemeente Voorst en tal van projecten buiten de gemeente. Op 30 april gaan de leden naar Amsterdam voor een photowalk met de bekende straatfotograaf Jeroen Swolfs (Streets of te World), die ook op 1 juli a.s. een lezing zal geven (aanmelden vanaf 1 april) in het Theater van Kleine Noordijk en aansluitend gedurende een maand een expositie met als thema straatfotografie in de Galerie van de Kleine Noordijk.

Dit speciaal ter nagedachtenis aan Paul Mackenzie, die graag lid van de club was geworden, maar dat helaas niet meer heeft mogen meemaken. Wel heeft hij nog het logo ontworpen en zijn hele foto uitrusting aan de club geschonken.

Belangstellenden voor het lidmaatschap van de Salon fotografencollectief kunnen voor meer informatie terecht bij de voorzitter Ron Lustig tel. 0622245487

(website fotocollectiefdesalon.nl)

V.l.n.r.: De bestuursleden Dinie de Kreek, Ron Lustig en Cora Sens

woensdag 8 maart 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws