De Schaeck staat voor grote uitdaging

Twello- De Nederlandse sportwereld ligt al wekenlang stil. Ook zwembad de Schaeck in Twello moet vanwege overheidsmaatregelen (corona) de deuren gesloten houden voor bezoekers. Juist nu, met de zomer in aantocht, komt dit extra hard aan voor zowel de duizenden zwemliefhebbers die jaarlijks het bad bezoeken als voor het personeel. Toch zijn alle ogen gericht op de toekomst waarin hopelijk de teugels (enigszins) gevierd kunnen worden. Bezoekers staan te popelen om weer een duik te kunnen nemen.

Ook voorzitter Henk Beekhuis en manager Lugo Schoonman hebben moeten toezien dat de zwemsport al bijna twee maanden is stil gelegd. Op het moment dat het interview plaats vind kijken zij reikhalzend uit naar het moment dat het bad weer opengesteld kan worden. Afgelopen week kondigde de minister president versoepelende maatregelen aan maar of deze voldoende zijn is nog maar de vraag om de vele zwemmers tegemoet te komen.

Afgelopen dagen is het management team van zwembad de Schaeck aan de slag gegaan met protocollen die de zwembadbranche heeft opgesteld. Een groot pakket aan maatregelen waaraan zowel bezoekers als wel medewerkers moeten voldoen om veilig te kunnen zwemmen. Deze week wordt er overleg gepleegd met alle betrokkenen over het tijdstip dat het bad weer geopend kan worden. Veel zal afhangen van de mogelijkheden betreffende afstand van elkaar houden, denk hierbij aan de ouders die kinderen begeleiden naar zwemles etc. De hygiene en veiligheid zullen hier de belangrijkste factoren zijn. Ook het sociale trefpunt horeca zal aandacht vergen. Beekhuis: “Er wordt door ons echt de tijd genomen om zorgvuldig te faciliteren. Alles staat nu op de kop en gaat veel van onze medewerkers vragen. Planning en roosteren zullen door de RIVM maatregelen onder druk komen te staan, maar zal ook tot nieuwe ontwikkelingen en ervaringen leiden. We gaan er alles aan doen om onze gasten zich veilig te laten voelen en weer terug te laten komen naar onze mooie accommodatie. Er wordt de komende tijd veel gevraagd van het Management Team maar ook van onze medewerkers en vrijwilligers. Het doel is dat een ieder veilig en gezond weer bij de Schaeck kan zwemmen”.

Lugo Schoonman geeft aan dat er alles aan gedaan wordt om weer (zo spoedig mogelijk) op te starten, de actviteiten die voldoen aan de richtlijnen, zullen in de komende periode geleidelijk weer mogelijk worden. Wij zullen onze doelgroepen en in het bijzonder onze zwemcursisten zoveel mogelijk persoonlijk informeren over de aanvang maar houdt daarnaast ook onze website en social media in de gaten over informatie die wij met u willen delen over de aanvang van activiteiten en de voorwaarden waaronder dit mag.

Niet stil gezeten

De afgelopen maanden is men bij de Schaeck niet bij de pakken neer gaan zitten. Om de locatie ook na de lock down weer goed te laten functioneren is er veel onderhoud gepleegd. Zo zijn er nieuwe UV lampen en tal van nieuwe filters geplaatst maar ook de perken, speel- en ligweide liggen er weer geweldig bij. Daarnaast moest ook het dagelijkse onderhoud doorgang vinden. Ook werd er contact gehouden met de ‘vaste klanten’, door b.v. een kleurplaten actie voor de jeugd, er werden kaarten gestuurd naar ouderen en filmpjes met de mascotte Sjaak van de Schaeck naar kinderen gestuurd. De Schaeck hecht er waarde aan om de titel: warmste bad van de regio in ere te houden.

Voorzitter Henk Beekhuis (l) en manager Lugo Schoonman staan voor een enorme uitdaging, maar kijken hoopvol uit naar een spoedige heropening van het zwembad.

woensdag 13 mei

Deel dit bericht