De waarde van herdenken Scholieren leggen krans bij Gedenkhof

Twello- Leerlingen van basisschool De Kleine Wereld, groep 7 en 8, hebben bij Gedenkhof ’t Holthuis met een kranslegging het project ‘Oorlog en Vrede’ afgesloten.

​In de afgelopen weken is er op school uitgebreid aandacht besteed aan het thema Oorlog en Vrede. In het basisonderwijs wordt het fundament gelegd voor een goed begrip van wat herdenken en vieren is, wie we herdenken en hoe we herdenken. Zo is de mening van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De groepen 7 en 8 van de Kleine Wereld hebben tijdens het project informatieve lessen gehad. Het startpunt was het einde van de Eerste Wereldoorlog tot aan de oprichting van de EU en alles wat daar tussen lag. Een gastles van de Stichting collectie 40-45 heeft zeker bijgedragen aan een grotere kennis m.b.t. de oorzaak, het verloop en gevolg van de Tweede Wereldoorlog. Met deze kennis zijn de kinderen nu zelf een conflict in de wereld aan het onderzoeken. Dit gaat van het conflict tussen Koerden en Turken tot het conflict tussen Spanje en Catalonië. De kinderen zoeken onder andere uit wat het conflict inhoudt; de oorzaak, wie erbij betrokken zijn en komen wellicht tot een oplossing. De kinderen verwerken dit in een kindvrederapport. Bij het monument in Twello was ook Marchell Hoogeslag aanwezig en vertelde daar de kinderen over Twello in de Tweede Wereldoorlog en maakte duidelijk waarom herdenken zo belangrijk is.

Leerlingen van basisschool De Kleine Wereld legden na afloop van het schoolproject Oorlog en Vrede een krans bij het monument op ‘t Holthuis.

woensdag 21 april 2021

Deel dit bericht