De Wiez’n uut de Enkweg winnaar van de Dorpsquiz

Voorst- Tijdens het Volksfeest werden nog opdrachten uitgevoerd door de deelnemers aan de 2e editie vann de AWP-dorpsquiz. En zondagmiddag na de EK wedstrijd van Nederland werden bij de feeststent de prijswinnaars bekendgemaakt. Ook de tweede editie van de Dorpsquiz Voorst was meer dan geslaagd volgens de 18 teams met 250 deelnemers.

Vrijdagavond 7 juni was de quizavond, om 18.30 uur konden de teams het boek met 84 vragen ophalen bij Molen de Zwaan. Daarvoor moesten ze eerst wel een paar rekensommen oplossen om een code te genereren waarmee het slot kon worden geopend om het mee te kunnen nemen. Door de avond heen kregen de teamcaptains opdrachten om uit te voeren in het dorp zoals ringsteken, autoband verwisselen, auto wegen en tennisballen vangen. Om 22.30 uur moest het boek weer worden ingeleverd bij de molen.

Vrijdagavond 14 juni was er nog een muziekquiz tijdens de het KOV-dorpsfeest. Guido van Heuvelen en Dave Schiphorst speelden muziektunes van films en moest men onder meer het aantal ‘na,na,na,..‘s’ tellen.

Voor aanvang van de quiz waren alle teams verplicht een filmpje in te sturen waarin ze als team een Haka uitvoerden, dit bleek toch wel de leukste vraag uit het quizboek! Hilarische beelden. Als grap was er bij de culinaire vragen een opmerking opgenomen over dat de organisatie ook wel iets lekker wilde bij de koffie tijdens het nakijken. De hele week brachten teams diverse heerlijke baksels.

Zondagmiddag na de EK wedstrijd Polen-Nederland om 17.00 uur was dan het verlossende woord: Wie mocht de eretitel van ‘De Wiez’n van Voorst’ ontvangen?

Daarnaast was er nog een vermelding voor team Omanido (Oud maar niet dood) die de stemming had gewonnen van meest originele naam.

Uitslag AWP-Dorpsquiz:

1e—>De Wiez’n uut de Enkweg met 379 punten

2e—> Van Kwaad tot erger met 377,5 punten

3e—> De Beukers met 375 punten

Grote vreugde bij de winnaars van de AWP-dorpsquiz 2024

woensdag 19 juni 2024

Deel dit bericht