DER Touristik Hotels & Resorts koopt Galo Resort Hotels van Bijsterbosch en Bachmeier

WELSUM-CANICO, MADEIRA- Het Duitse DER Touristik Hotels & Resorts, de hotelonderneming van DER Touristik heeft het uit drie hotels bestaande Galo Resort Hotels compleet overgenomen. De naam van het resort zal in de toekomst als Sentido Galo Resort in de markt gezet worden. Het is het eerste object in eigen bezit van DER Touristik Hotels en Resorts. Het verdere portfolio van de hotelonderneming van DER Touristik bestaat uit ca. 80 hotels wereldwijd met Pacht en Franchise overeenkomsten.

“Hotels en Resorts die we bezitten, zijn een ideale mogelijkheid om onze merken nog beter te vermarkten verklaart Christian Grage, CEO van DER Touristik Hotels & Resorts. Deze koop past in onze strategie, interessante bedrijfsmodellen, zoals management, pacht en eigendom uit te bouwen” “Het verheugd ons dat Galo Resort Hotels door DER Touristik wordt overgenomen en daarmee door een succesvol Europees Reisconcern geleid gaat worden. Een verdere groei en ontwikkeling is hiermee verzekerd, de onderneming en het personeel, gaan daarmee een zekere toekomst tegemoet, verklaren Roland Bachmeier en Wim Bijsterbosch, de vorige eigenaren van Galo Resort Hotels”

Het Galo Resort ligt in het Zuid-Oosten van het eiland Madeira. Het bestaat uit drie hoogwaardige vier sterren hotels, Galomar – Galosol en Alpino Atlântico die al sinds jaren toonaangevende bekendheid genieten. Zo is het in 2018 nieuw gebouwde Hotel Galomar het eerste Green Hotel van Portugal. De drie hotels hebben 231 kamers en suites en staan op een oppervlakte van ca. 14.000 m2. Het Resort biedt met de Galo Active Fitness Club & Spa, één van de grootste fitness clubs van Madeira aan. Er worden meer dan 70 fitnesscursussen per week – personal - en outdoor trainingen evenals meerdere sauna’s, koudwaterbaden en ontspanningsruimtes aangeboden. Eveneens is de Ashoka Spa een deel van Galo Resort in hotel Galomar, met een open blik op de Atlantische Oceaan en een focus op Yoga en Spa behandelingen. Hotel Alpino Atlântico is een authentieke Ayurveda retraite. In 2016 werd het Kuurcentrum met de “Luxery Ayurveda Spa Award” onderscheiden. Tot het Galo Resort behoren eveneens een privé zwembaai-lido met toegang tot het beschermde onderwater natuurgebied “Nationaal park Garajau”- een duikbasis en diverse watersportmogelijkheden. Gasten van Galo Resort kunnen uit ca. 80 outdoor activiteiten kiezen en met begeleiding van een eigen wandel en cultuur gids, Madeira ontdekken.

Achtergrond:

De vader van Roland Bachmeier trok ca. 50 jaar geleden vanuit München naar Madeira, nam een half afgebouwd Restaurant over en bouwde vervolgens Hotel Galomar naast zijn restaurant, de jaren erna bouwde hij vervolgens Hotel Alpino Atlântico – Hotel Galosol en Hotel Jardim Atlântico. Op de pensioengerechtigde leeftijd deed hij Hotel Jardim Atlantico over aan zijn zoon Udo en de andere drie aan zoon Roland. Wim Bijsterbosch uit het Overijsselse Welsum, werd in 1997 mede-eigenaar van Galo Resort Hotels, met de hotels Galomar – Galosol en Alpino Atlântico. Het 1e hotel Galomar is eind 2017 gesloopt en er werd een nieuw hotel Galomar gebouwd met de opening in juli 2018.

woensdag 12 februari

Deel dit bericht