Digitale lichtjes puzzeltocht door IJsselvallei Boert en Eet Bewust

Tot grote spijt moest de geplande lichtjestocht in december worden afgelast in verband met de corona maatregelen. Daar wisten de boeren van IJsselvallei Boert en Eet Bewust echter een positieve draai aan te geven.

Er werden verlichte letters geplaatst bij boerderijen en deze zijn via de digitale snelweg getoond. Tussen 15 en 24 december zijn dagelijks verlichte letters vrijgegeven via Facebook. Na het verzamelen van maar liefst veertien letters was het begin van een zin gevormd; ‘Mijn kerstwens is’.

Deelnemers hebben de kans gekregen om t/m 31 december de zin af te maken.

De drie mooist geformuleerde inzendingen hebben afgelopen week hun prijs in ontvangst mogen nemen.

De eerste prijs is een trekker safari door de natuur en het boerenland in de omgeving Twello voor 10 personen met Boer Jan, van ‘Hoeve de Wellinkhof’ te Terwolde en is gewonnen door Miny Nijboer met de volgende inzending:

‘Leven met elkaar

Leven naast elkaar

Na alles wat we afgelopen jaar hebben gemist

Weer zorgeloos leven zonder stress en twist

Dat we kunnen doen wat allemaal niet kon

Dan schijnt voor boer en burger weer de zon.’

De tweede prijs is een heerlijk boeren streekproducten pakket t.v.w. 50 euro van boerderijwinkel ‘Erve Trees’ te Twello en is gewonnen door Vincent Gols met de inzending:

‘Koop ook in 2022 lokaal voor een eerlijke prijs, voor boer en consument wel zo wijs.’

De derde prijs is een ijstaart van IJsboerderij ‘De Schellenberg’ te Vorchten en is gewonnen door Jan van Hartskamp met de inzending:

‘Dat we in het komende jaar lief zijn voor elkaar. Dus niet klagen, maar onze medemens verdragen.’

Stilzitten is aan de boeren van IJsselvallei Boert en Eet Bewust niet besteed, dus houd de Facebook pagina in de gaten voor onder andere aankondigingen van meer activiteiten.

woensdag 12 januari 2022

Deel dit bericht