Dijk van een Dorpsquiz bezorgt pensionado’s een ‘schoolreisje’

Wilp- Tijdens de laatste editie van de ‘Dijk van een Dorpsquiz’ hadden deelnemende teams de mogelijkheid om een oudere medemens voor te dragen die volgens hen een leuk uitje verdiend. Zo’n 30 senioren werden er voorgedragen en omdat de organisatie geen keuze wou maken werden ze allemaal uitgenodigd voor een uitje. Afgelopen woensdag was het zover. Verheugd en onwetend over wat zou gaan komen stapte ze om 10.00 uur in de bus.

In de bus was Frans Pol de spreekstalmeester van dienst. Hij heette iedereen persoonlijk welkom. Veelzijdig als Frans is kwam daarna zijn gitaar tevoorschijn. Liedjes als ‘brandend zand’ werden luidkeels meegezongen en voor men het wist was het tijd voor de eerste stop. In Putten werd namelijk pluktuin ’t Platteland bezocht. Hier genoot iedereen van koffie met gebak en al het moois wat deze locatie te bieden heeft.

Opschalen
Vervolgens richting het terras in Elburg, want volgens het hitteprotocol van de organisatie moest er goed gedronken worden. En als je in het historische stadje aan het Veluwemeer bent hoort daar uiteraard een visje bij. De dag werd afgesloten met een toeristische route over de Veluwe richting Wilp. Onderweg zorgde Frans weer voor entertainment met liedjes en verhalen. In één van de verhalen roemde hij het verbindende karakter van de dorpsquiz, waar dit uitje een prachtig voorbeeld van is. Yvonne Achterkamp van de organisatie spreekt bij terugkomst over ‘een heerlijke dag’. Tevreden blikt ze terug: “Zoals zoveel zaken bij onze dorpsquiz liep ook dit weer volledig uit de hand. In de positieve zin van het woord natuurlijk. We hadden een bescheiden uitje willen organiseren, voor maximaal 8 ouderen. Maar toen we alle nominaties bekeken konden we niet anders dan opschalen. Met dank aan verschillende sponsoren, zoals Bakker Gerrits, de lokale Lionsclub, Jumbo Binnendijk en de Wilpse belangenvereniging hebben we dit uiteindelijk kunnen organiseren.” De ouderen waren eveneens lovend: “Ik kreeg het gevoel van een schoolreisje. Het was enorm gezellig en ik heb genoten. Enorm bedankt!”

De groep senioren die gezellig een dagje uit mochten.

woensdag 3 juli 2024

Deel dit bericht