Dorpsquiz zorgt weer voor ongekende taferelen

Wilp- In de dorpen Wilp, Wilp-Achterhoek, Bussloo en Posterenk zit men waarschijnlijk nog bij te komen van afgelopen zaterdag. De Dijk van een Dorpsquiz zorgde namelijk weer voor enorm veel positieve reuring. Er deden 38 teams van ongeveer 12 deelnemers (op papier) mee. Honderd uiteenlopende vragen en opdrachten waren verwerkt in een 112 pagina’s tellend quizboek. Een korte terugblik op een knotsgekke, vierde editie.

De avond begon met een silent disco bij ‘Hof van Bussloo’. Wanneer de deelnemers een kaartje hadden gevonden en de vragen daarop hadden beantwoord mochten ze doorlopen naar ‘Camping Bonhof’ alwaar voor ieder team een tentje stond. Daarin zaten alle benodigdheden voor de avond. Met gierende banden naar huis, aan de slag, taken verdelen was het devies, want er stond weer een hoop op de rol. Wat moesten de teams zoal doen deze editie? Oekraïense soep proeven, ontsnappen uit de bakkerij, auto’s trekken, breien, raad vragen aan senioren, stoepkrijten, levensgrote Dokter Bibber uitspelen, bonnetjes verbinden, zingen, vogelgeluiden herkennen, M&M’s tellen, een wereldbol maken van plastic, kaartjes versturen, een dorpsplein ontwikkelen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daags na Dorpsquiz regent het complimenten in de groepsapp waar alle teamcaptains in zitten, zoals: “Het suist me nog door de kop, vragen schieten in gedachten weer voorbij, weinig nachtrust, de inmiddels bekende naweeën van de quiz. We hebben weer een topavond gehad” en “Wij hebben overal van genoten, het was een top avond! Bedankt voor alle creativiteit, moeite en tijd die jullie erin hebben gestoken. Het was erg leip!!”

Prijswinnaars
De organisatie kijkt uiterst tevreden terug: “De deelnemers gingen weer helemaal op in het spel en de verbinding was overal voelbaar. Jong en oud kwam weer samen en overal waar we kwamen was men super enthousiast. Dit enthousiasme zullen we de aankomende weken nog wel regelmatig aantonen via onze sociale media want we hebben heel veel foto’s en filmpjes om te delen.” Daarnaast worden alle sponsoren bedankt: “Zonder hun medewerking en sponsoring kunnen we niet zo groot uitpakken. Het is ontzettend gaaf wat we samen bereiken!” Op zaterdag 20 april vindt de apotheose plaats. Dan wordt, tijdens een feestelijke avond bij ‘Out of the Office’ in Bussloo, teruggeblikt op deze vierde editie en worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Maar eerst nakijken en nagenieten.

Twee deelnemers tijdens de vierde editie van De Dijk van een Dorpsquiz.

woensdag 27 maart 2024

Deel dit bericht