Drie dagen feest in Voorst

Voorst- Het is weer de hoogste tijd voor het Voorster Feest. Het was even spannend of de organisatie (Stichting Kermis en Oranjefeest Voorst: KOV) dit jaar rond zou komen, maar gelukkig hebben een aantal enthousiaste (nieuwe) vrijwilligers zich gemeld. Gezamenlijk is het programma voor 8, 9 en 10 juni mooi ingevuld met voor iedereen wat.

Saamhorigheid, gezelligheid en plezier zijn de kernwoorden die dit weekend centraal staan. Op vrijdagmiddag de kinderdisco, de gezellige barbecue en feestavond. Op zaterdag de toertocht van nostalgische tractoren en natuurlijk het vogelschieten met livemuziek en een heerlijk drankje en wederom een steengoede band voor de feestavond.
Op zondagochtend wordt er bingo gespeeld met zeer leuke prijzen beschikbaar gesteld door de plaatselijke ondernemers; In de middag het fanatieke, maar o zo gezellige dorpsspel en een vliegshow van de Apeldoornse Radio Modelbouw Club. Naast de festiviteiten in en om de feesttent staan er ook dit jaar weer leuke kermisattracties. De openingstijden van de kermis zijn als volgt: vrijdag 8 juni: 14.00 uur – 01.00 uur, zaterdag 9 juni: 13.00 uur – 01.00 uur, zondag 10 juni: 12.00 uur – 20.00 uur.

Zoals iedereen inmiddels wel weet handhaaft de gemeente strikte regels omtrent natte en droge horeca. De feesttent sluit om 01.00 uur, maar de KOV is blij te kunnen melden dat de sluitingstijden van de snackkramen zijn verlengd naar 02.00 uur. Kom op tijd om lang te kunnen genieten van alles wat dit weekend brengt.

Vrijdag, 8 Juni: 13.15 uur Kinderparty
Voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 uit het dorp Voorst! Onder leiding van DJ Robbie Bouwmeester gezellig dansen en gek doen. Uiteraard is er drinken en iets lekkers en krijgen alle basisschoolkinderen twee bonnen die op de kermis besteed kunnen worden. Ouders kunnen hun kinderen om 14.15 uur in de tent ophalen.

VriMiBo & BBQ: 17.00 uur
Kom een heerlijke vrijdagmiddagborrel halen in de feesttent! DJ Robbie Bouwmeester zal deze middag voor muzikaal vermaak zorgen!
Ook dit jaar organiseert KOV, in samenwerking met keurslagerij Aalpoel, om 18.00 uur een gezellige barbecue. Voor slechts 12,50 euro ontvang je een waardebon voor een heerlijk vleespakket, stokbrood, salade, sauzen en twee gratis drankjes. Eet je ook gezellig mee? Koop dan uiterlijk 5 juni jouw waardebon bij Aalpoel in de slagerij.

The Dance Classic Showband
Om 21.00 uur begint het optreden van The Dance Classic Showband, deze 9-koppige band neemt je mee op reis door de jaren 70, 80 en 90. Waarin grote klassiekers voorbij zullen komen, zoals Gloria Estefan, Wham, Whitney Housten, Abba, Prince en nog veel meer.

Zaterdag, 9 Juni: Oldtimer toertocht 10.00 uur
Zaterdagochtend wordt de 14de Voorstertoertocht verreden. Een gezellige dag met een mooie tocht. Er wordt vanaf 08.45 uur verzameld in de feesttent Voor inschrijvingen en alle verdere details zie ‘voorstertrekkertoertocht’ op Facebook of neem contact op met Joke Kruitbosch: 06-46224859 of voorstertoertocht@gmail.com / Wilco Kruitbosch: 06-30408255 (na 18.00u).

Vogelschieten en Vuur & Vlam: 13.00 uur
Op het feestterrein vindt tot 18.00 uur het vogelschieten plaats. Inschrijven kan vanaf 13.00u en om 13.30 uur wordt het eerste schot gelost door Gerda Saarloos. De kosten voor deelname bedragen 10 euro per persoon. Voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar is een eigen competitie, hier is de deelname gratis en het startschot wordt gelost door Emma Slijkhuis. Tijdens het vogelschieten zal het akoestische trio ‘Vuur&Vlam’ met één zangeres en twee zangers buiten de muziek verzorgen.

Jackfire & DJ Team Deftagh 21.00 uur
‘s Avonds gaat het feest verder onder leiding van de Jackfire Live Band, vier ervaren en talentvolle muzikanten met een unieke liveshow.

Zondag, 10 Juni.
Deze dag is vooral bedoeld als familiedag, er is voor elke leeftijd wat leuks te beleven!

Seniorenbingo met lunch 10.30 uur
Koffie en koek, bingo, een advocaatje en een eenvoudige lunch. De ochtend is vooral bedoeld voor de senioren maar ook de iets jongere bingo liefhebbers zijn van harte welkom. De prijzen worden aangeboden door de middenstand van Voorst.

Vliegshow & meer
Om 12.00 uur en 16.00 uur wordt er achter de tent een vliegshow georganiseerd voor jong en oud door de ARMC. Belangstellenden kunnen van dichtbij meemaken wat deze modelvlieg-hobby zoal inhoudt. Hiernaast is voor de kinderen ook nog extra vermaak, er is een springkussen, tekentafel en reuze-sjoelbak.

Dorpsspel 13.00 uur
‘s Middags vindt het jaarlijkse dorpsspel plaats. Wederom wordt er weer een waar spektakel neergezet! Kom meedoen of kijken naar deze gave zeskamp. Een team bestaat uit minimaal vier personen van 12 jaar of ouder. Je kunt een team opgeven via dorpsspel@kovvoorst.nl. De prijsuitreiking zal worden gedaan door onze burgemeester. DJ Robbie Bouwmeester zal ondertussen muziek draaien.

Flame 17.00 uur
Flame Coverband “Next Level” is een spetterende muzikale sensatie met energieke performers, bruisend van talent en ervaring. Deze allround coverband kenmerkt zich door enthousiasme, interactie, veelzijdigheid en kwaliteit. De band biedt een totale ervaring van livemuziek en entertainment.

Om 20.00 uur is het Voorster feest afgelopen.

woensdag 6 juni

Deel dit bericht