Drie dagen Volksfeest: als vanouds

Voorst- Bijna als vanouds vierde Voorst hun Volksfeest en alle vertrouwde onderdelen stonden dan ook op het programma: op vrijdag het kinderfeest, de vrimibo met barbecue, de zaterdag met de oldtimertoertocht en het vogelschieten en de zondag met de seniorenlunch en het dorpsspel. Al deze onderdelen werden overgoten met muziek, zowel buiten, waar grote terrassen waren neergezet, als binnen. De daverende feestavonden in de tent waren ook weer hoogtepunten en het stralende weer op deze dagen deed de rest. Het zorgde voor veel deelnemers aan de diverse onderdelen en veel bezoekers. Ook de talrijke kermisattracties deden goede zaken.

‘Rare’ vogels bij het vogelschieten
Nee, het ging hierbij niet om de houten vogel die werd bevestigd door de schutterskoning van 2019 (Tonnie Ilbrink) Het ging over de deelnemers zowel bij de jeugd als bij de senioren.
Onder stralende weersomstandigheden streden 15 junioren en maar liefst 126 volwassenen om de titel schutterskoning/koningin van Voorst. Gezelligheid was troef op het terras bij de feesttent met de muziekband Duo DnD en behalve het grote aantal deelnemers ook veel toeschouwers waren.

Ook de jeugd schiet op een vogel die is voorzien van een romp, kop en staart en van een linker en rechter vleugel. Normaliter worden de vleugels er afzonderlijk afgeschoten maar Luuk Brouwer heeft het gepresteerd om met één schot zowel de linker- als de rechtervleugel naar beneden te halen. Na 76 schoten werd bij de junioren: schutterskoning Stef Ilbrink, rechter- en linkervleugel: Luuk Brouwer, kop: Timo Hofman en staart Koen Franken.

En weer een schutterkoningin!
Bij de volwassenen was er verwarring die is ontstaan in 2017. De schutterskoningin was toen Gerda Saarloos maar zij is in de archieven van de KOV (Kermis en Oranjefeest Voorst) om onduidelijke redenen vermeld als Gerda Spoorloos. Dit is voorafgaand aan het Volksfeest 2022 hersteld. De KOV heeft blijkbaar met deze herstelactie een voorgevoel gehad want wederom schoot Gerda Saarloos de vogel eraf. In 2016, 2017 en 2018 had Voorst ook een koningin

Er waren 334 schoten nodig voordat de vogel zich gewonnen gaf.
Schutterskoningin Gerda Saarloos, rechtervleugel: Bennie Franken, linkervleugel: Koen Noordhuizen, kop: Rolf de Haan en staart Andre Hartink.

Dorpsspel

Zondagmiddag kwamen de ploegen op het terrein naast de feesttent in actie om met allerlei spelonderdelen als sterkste naar voren te komen. Ook hier weer veel publieke belangstelling. Uitslag:

Poule 1:

1. Temperts Meubels all stars

2. De Puinbrekers

3. Drommels, drommels en nog eens drommels

4. De sloopkogels

5. Keeterateurs

Poule 2:

1. Kroeg ’t kacheltje

2. De ezeltjes

3. Donderse uppe

4. Nog eentje dan

5. Voetbalvrouwen

6. Lieko springt in de kliko

Schutterskoning en -koningin

Oldtimertoertocht

Dorpsspel

woensdag 15 juni 2022

Deel dit bericht