Drukke periode voor Dorpsverfraaiing

Twello- De nimmer aflatende inzet van de Stichting Dorpsverfraaiing Twello zorgt ook nu weer voor een fleurig en kleurig dorp. Nu de lente op zijn einde loopt en de zomer zich aandient worden de groene vingers weer danig geroerd. Op het Stationsplein (foto) staat slechts een gedeelte van de vele bloembakken die de vrijwilligers aanplanten en onderhouden. In totaal staan er in Twello 108 bloembakken, maar ook de drie rotondes vallen onder "verantwoording" van de Dorpsverfraaiiers. Eind juni komen daar de perken in de vernieuwde Van Ghentstraat ook nog eens bij. Als de firma Bosch aldaar de bomen in de perken heeft geplant kan de Dorpsverfraaiing aan de slag met de beplanting. Het winkelende publiek kan dan ook hier genieten van de fraaie aanblik van b.v. Afrikaantjes, Begonia's, Geraniums, Goudsbloemen enz.

Het lijkt zo vanzelfsprekend een kleurig dorp, maar het vraagt veel inzet om al dat fraais te onderhouden. Wekelijks gaan de vrijwilligers op pad, nieuwe aanplant en onderhoud is noodzakelijk. Vooral in deze droge periode gaat men drie dagen in de week aan de slag om de bloembakken van water te voorzien.

Dat de Stichting Dorpsverfraaiing het moet doen zonder subsidie zal bij weinigen bekend zijn, dus als u het werk van de Stichting waardeert bent u welkom als donateur. Uw bijdrage kan er voor zorgen dat Twello verzekerd blijft van een fraaie bloemenpracht. Inlichtingen en/of aanmelden kan via info@dorpsverfraaiingtwello.nl

Jan Klein Swormink (links) en Theo Timmermans aan de slag op het Stationsplein. Sinds kort worden de extra grote bloembakken op sokkels geplaatst, dit om de ‘hangers’ de gelegenheid te geven tot nog betere groei.

woensdag 3 juni

Deel dit bericht