Duo de Cithara’s bespeelt de citer bij de Kunstkring

Twello- Hou je van de heldere en lieflijke klank van een citer? Hou je van muziek die rust en ruimte brengt? Dan kan je zaterdagmiddag 4 december a.s. volop genieten van het duo de Cithara’s in de galerie De Statenhoed in Twello.

Het citerduo wordt gevormd door Riet Gruben en Lidy Overmars die al vele jaren optreden met een heel divers repertoire: licht klassiek, Ierse muziek, evergreens, volksliederen, walsen. Lidy Overmars: “Als we ons mini-concert in De Statenhoed geven is het alweer begin december, enkele weken voor Kerst. Dus zullen we ook met plezier een reeks kerstliederen uit verschillende landen spelen. Kerstmuziek komt op de citer erg goed tot zijn recht!”

Tijdens het muziekcafé in De Statenhoed zal het duo ook iets vertellen over de oorsprong van hun bijzondere snaarinstrument. Die gaat al terug tot in de Griekse oudheid. Kom luisteren en laat je muzikaal meevoeren op een boeiende muzikale reis langs diverse muziekstijlen en langs verschillende landen.

Het optreden in het kader van het door de Kunstkring Voorst georganiseerde muziekcafé ‘Muziek op Zaterdag’ begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar een gift voor de muzikanten wordt zeer op prijs gesteld. Galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a is geopend vanaf 14.00 uur. Je kunt dan alvast de galerie bezoeken en genieten van een lekker drankje.

Meer informatie over de activiteiten van de Kunstkring Voorst vind je op www.kunstkringvoorst.nl. Wie interesse heeft om ook een keer tijdens een muziekcafé een kosteloos optreden te verzorgen kan bellen met 0651545136.

woensdag 24 november 2021

Deel dit bericht