‘Dynamische wereld van de bouw biedt jongeren volop loopbaanmogelijkheden’

APELDOORN/VOORST- “In de bouw liggen momenteel voor jongeren ontzettend veel kansen en mogelijkheden. Het is ook ontzettend leuk om vakman of vakvrouw te worden”, zegt Martien van Reen van opleidingscentrum Bouwmensen Apeldoorn. Door Rudi Hofman

Van Reen spreekt uit eigen ervaring. Zelf begon hij ooit als leerling-timmerman bij Bouwmensen. Hij leerde het vak bij een bouwbedrijf in de regio en groeide daar door. “Ik heb mijn werk altijd met veel passie en plezier gedaan. De bouwwereld heeft een mooie cultuur waarin collegialiteit, veiligheid én humor hand in hand gaan. Dit zorgt voor een prettige en productieve werkomgeving. Je maakt deel uit van een team van professionals die samen werken aan de visie van de opdrachtgever. Het samen aan iets nieuws bouwen, geeft ook voldoening en schept een onderlinge band.”

Vrijblijvend kijken
Vorige week zijn in Nederland - en dus ook in deze regio – vele duizenden scholieren geslaagd voor hun vmbo-, vmbo tl (theoretische leerweg) - en havodiploma. “Wij van Bouwmensen maken graag van de gelegenheid gebruik om iedereen hiermee van harte te feliciteren”, zegt Van Reen. Tegelijkertijd nodigt hij jongeren met ‘gouden handjes’ uit om vrijblijvend een kijkje te komen nemen bij Bouwmensen Apeldoorn en te ontdekken of een loopbaan in de bouw wellicht iets voor hen is.

Dit kan bijvoorbeeld door je aan te melden voor een meeloopdag. Bij Bouwmensen spreken ze van een ‘kick-start’. Je krijgt dan niet alleen informatie over de verschillende opleidingen, maar bezoekt ook met een begeleider een aantal bouwplaatsen om zo een goed beroepsbeeld te krijgen.

Vakmensen onmisbaar
Van Reen: “De dynamische wereld van de bouw biedt jongeren volop loopbaanmogelijkheden, variërend van vakman tot werkvoorbereider. Voor jonge talenten met ambitie en een hands-on mentaliteit ligt er een toekomst klaar waarin ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het creëren van nieuwe woningen. In een tijd waarin de vraag naar woningen blijft groeien, zijn vakmensen onmisbaar. Zij bouwen niet alleen aan fysieke structuren, maar ook aan het woongenot en gebruiksgenot van mensen. In de bouw werk je niet alleen aan projecten, maar ook aan je eigen groei en succes. Samen bouwen we aan een betere toekomst, één huis tegelijk.”

Werken in de bouw is ook uitdagend en goed betaald. “De vaardigheden die je tijdens je opleiding opdoet, zijn waardevol en bieden een solide basis voor een succesvolle carrière. Of je nu begint als timmerman, metselaar, tegelzetter of werkvoorbereider; de mogelijkheden zijn eindeloos en de sector is altijd op zoek naar gemotiveerde krachten.”

Informatieavond
Op woensdag 26 juni is er bij Aventus aan de Laan van Mensenrechten 500 in Apeldoorn van 17.00 tot 20.00 uur een informatieavond. Hier vind je informatiestands voor alle verschillende opleidingsrichtingen. Aanmelden kan via www.aventus.nl/agenda/info-avond-jongeren-en-volwassenen.

Meer weten over de opleidingsmogelijkheden bij Bouwmensen Apeldoorn? Neem dan contact op met Martien van Reen via tel. 06-53979409 of stuur een mail naar mvanreen@bouwmensen-apeldoorn.nl.

KADER:

Bouwmensen Apeldoorn is lid van coöperatieve vereniging van bouw- en infra-opleidingsbedrijven. Op meer dan dertig locaties door heel Nederland verzorgt en toetst Bouwmensen de diverse opleidingen. Dat gebeurt in onze regio in nauwe samenwerking met regionale opleidingscentra van Aventus. Bouwmensen biedt jongeren, maar ook volwassenen en zij-instromers op deze manier alles om een bouwopleiding succesvol af te ronden. Via het grote netwerk van Bouwmensen is het voor leerlingen dan een kleine stap naar een mooie toekomst in de bouw.

Foto: Sven Scholten

woensdag 19 juni 2024

Deel dit bericht