Echtpaar Hafkamp 50 jaar bij elkaar

Twello- Het echtpaar M.H.J. Hafkamp en M.S.P. Ruis waren op 22 december 50 jaar getrouwd. Een mijlpaal, zo vinden ze zelf. Het ‘echte’ feest, met kinderen, kleinkinderen, familie en kennissen vindt plaats begin maart a.s.

Martien Hafkamp is geboren in Twello en als verpleger ruim 40 jaar werkzaam geweest bij de Lathmer in Wilp. Mevrouw Hafkamp komt oorspronkelijk uit Afferden (Gld), zorgde voor het gezin en heeft lange tijd gewerkt bij de Statenhoed in Twello. Het huwelijk werd verrijkt met 2 dochters en 3 klein kinderen, die gelukkig allemaal redelijk in de buurt wonen en met grote regelmaat bij de ouders op bezoek komen.

Martien en Riet maakten ruim 50 jaar geleden kennis met elkaar tijdens bezoeken aan dansavonden. Martien werd in die tijd ‘meegezeuld’ door een vriend die regelmatig naar Afferden ging waar op muziek uit de jukebox gedanst werd. Deze uitermate gezellige avonden staan beiden nog goed voor de geest.

Op 22 december 1967 werden de trappen van het toenmalige gemeente huis in Twello betreden voor de huwelijksvoltrekking. Woonruimte was moeilijk te vinden, maar Martin’s ouders brachten uitkomst, boven de zaak mocht het jonge paar een paar kamers in gebruik nemen. Na enkele jaren werd er verkast naar de M. de Ruyterstraat waar ze tot op heden nog steeds met veel plezier verblijven. Ze prijzen zich gelukkig met hun goede gezondheid zodat ze nog volop in het leven staan. Er wordt volop gefietst, gewandeld, en getennist. Daarnaast brengt Riet veel tijd door achter de naaimachine (haar grote hobby) en Martien kan zich helemaal uitleven met het zoeken naar spullen die uiteindelijk moeten leiden naar de totstandkoming van een Lathmer museum. De zoektocht naar oude foto’s, kleding (medische)attributen gaat onverminderd voort, dus tijd om zich te vervelen is er niet bij

woensdag 3 januari

Deel dit bericht