Eerste 3K Festival… Klarenbeek op z’n best!

Klarenbeek- Na een lange afwezigheid organiseerde, na twee jaar voorbereiding, de initiatiefnemers Johan Lammers, Pier van Sponsen, Wouter van Leuven en Stefanie van Stockum een Kunst, Koeien en Kultuur ofwel 3K Festival op het Dokter Blokplantsoen. En de Klarenbeekse Ondernemers Vereniging (KOV) haakte aan. Het gehele plein werd rigoureus aangepakt en voorzien van sfeervolle houten kraampjes, grote tent, een prachtig podium en dat alles voorzien van grote banners/borden voorzien van passende leuke platen aangaande kunst, kultuur en koeien. En ga zo maar door. Het werd een groot succes en 3K is zeker voor herhaling vatbaar!

3K dinerbeleving

Afgelopen zaterdagavond werd de meest exclusieve en sublieme dinerbeleving van de regio, een overheerlijke 3K diner geserveerd voor de KOV-leden en gasten in de prachtig ingerichte ambiance binnen de grote tent. Dokter Gijs Smit die vroeger ook wel chef kok wilde worden (hij snijdt graag vlees), Oerburger Kampioen Dave Schiphorst die graag vlees kneedt, rolt, plet, bereidt en met zijn speciale geheime kruiden bakt en Sigrid Smelen bereidden samen het unieke en vooral overheerlijke vier magnifieke gangen diner voor, waaronder een exclusieve zelfgemaakte pompoensoep en ribeye. Pier was de welbespraakte speaker, de zingende postbode STS (Singing Telegram Service) luidde het diner in en het duo Stevious, Wouter en Stefanie zorgden voor de vrolijke noten. De bediening was in handen van de enthousiaste Lammers Support Group. Als blijk van waardering werd er een inzameling gehouden voor de Kinderspeelweek Klarenbeek. Ingrid Wolter mocht in totaal 477,25 euro in ontvangst nemen ten bate van dit goede doel.

3K Nazomertour

Van 14.00 tot 17.00 uur namen 300 enthousiaste bezoekers, gewapend met stempelkaart, de fiets en startten vanaf het festivalterrein om verschillende Klarenbeekse Ondernemers aan te gaan om aldaar een kijkje achter de schermen te nemen. Zo ging de tocht via Ten Hove Totaalinstallateur, Hoveniersbedrijf Harry de Winkel, Smeltink Woninginrichting, Landgoed Klarenbeek, Bike Totaal Wolters samen met De Nieuwe Zweep en Fontes, Bureau BAS samen met Patres Restauratie, The WAT group met BZO tankstations en de prachtige winkel van Pijnappel Mode met daarin ook Hairstyling Lisette, Schoonheidssalon Marilooks en een expositie van abstracte kunst van Wiljan Berends. Kortom, het was een zeer gevarieerd programma en leuk voor jong en oud. Op diverse locaties was er tevens gelegenheid voor een drankje en hapje. De volle stempelkaarten werden ingeleverd, in de lucht gegooid en één uit de lucht geplukt en zo won Bryan Verheul een dagje uit voor vijf personen naar Burgers Zoo. Gezegd mag worden is, dat het voor velen een verrassende tour betrof.

3K Festival, Streekmarkt, Festifood en Muziek

Het 3K Festival afgelopen zondag was een ware sensatie. Het nu al legendarisch festival bood vanaf 14.00 uur plaats aan sfeerkramen op het gebied van Kunst, Koeien en Kultuur en natuurlijk waren er overdag ook diverse activiteiten voor de kinderen. Tussendoor werden de bezoekers verrast en keken hun ogen wel eens uit. Sabine en Leonard verzorgden het onderdeel Koeien. Kinderen konden bij de koe-tent koe loeien, (oude) koeien uit de sloot trekken (touwtrekken), foto’s bij de koe laten maken en grabbelen uit de grabbelton. Wouter en Dylan verzorgden het onderdeel Kultuur. De geschiedenis van Klarenbeek kwam aan bod, er werd voorgelezen en je kon mee doen aan boerengolf. Boerengolfwinnaar werd Robin van Beek. Emily en Stephan waren paraat in de Kunsttent. Er waren schilderijen van koeien, er konden koeien geschilderd worden, je kon je karikatuur (laten) schilderen en er was een kleurwedstrijd waar de prijs koeknuffelen aan vast zit. Silke Pelgrim was de meest creatiefste, Mion Diks maakte de mooiste en Fernando en Kim het meest extravagante koe schilderij.

Natuurlijk ontbrak een knusse streekmarkt niet! Een walhalla voor de liefhebber van streekproducten, snuisterijen en alles wat met 3K te maken heeft, was er ook. Een festival is geen festival zonder een wervelend aanbod aan festifood (een klein hapje tussendoor of heerlijkheden voor een goed gevulde maag) en zo was er ook kwaliteitsfood om je vingers bij af te likken. Uitmuntende muzikale, creatieve en vooral adembenemende acts werden verzorgd door Sax with the dj, het Oosterhuuzens Mannenkoor, Stevious met Akoestisch, Kalipofoon, Erwin Nyhoff’s muzikale hoogstandjes, (Sax with the dj en) Nikki Milou Jansen, en Charly Lownoise stond garant voor de knallende afsluiter van het veelzijdige 3K Festival.

woensdag 23 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws