Energieke voorbereiding concertconcours Excelsior Twello

Twello- Iedere maandagavond komen er vanuit het muziekgebouw aan de Stinzenlaan in Twello passages vanuit diverse concourswerken naar buiten. Binnen is het grote orkest van Excelsior druk aan het studeren op haar concoursprogramma. Onder leiding van Thijs Musch worden de werken afgewerkt, aangepast en ‘opgepoetst’ tot het gewenste resultaat. “Tijdens een concours laat je horen wat je in huis hebt als muziekvereniging. Wij komen uit in de derde divisie en daar horen een bepaald aantal stukken bij die je ten gehore mag brengen voor een jury. Wij gaan voor een supermooi concert en hopen dat de jury daar aan het einde ook zo over denkt en ons positief beoordeeld. De voorbereidingen verliepen goed en de energie die nu al uit het orkest komt is zeer motiverend”, zegt Thijs.

Op het programma staan 3 werken
Hine e Hine – arr. Luc Vertommen, dit werk zal dienen als inspeelwerk. De muzikanten kunnen aan de zaal wennen en in de juiste sfeer komen. Where earth and sky meet – Arend Gerds, dit is het eerste werk wat de jury zal gaan beoordelen. In dit werk wordt de Waddenzee muzikaal weergegeven. The Red Stone – Bert Appermont, in dit werk presenteren de muzikanten de Franse Elzas, typerend voor deze regio zijn de roodkleurige huizen van natuursteen.

Try out concert – 12 november
Voordat het concours op 25 november gaat plaats vinden, geeft Excelsior nog een try out concert. Hier zal het programma ten gehore worden gebracht en gekeken waar nog wat aan geschaafd moet worden om een nog mooier resultaat neer te zetten.

Dit try out concert zal worden gegeven in de Hezebrink in Emst op zondag 12 november a.s. om 14.00 uur. Tevens zal ook Vaassens Fanfare Corps optredens, zij zullen ook deelnemen aan het concours.

Uitzwaaiconcert – 24 november
Aan de vooravond van de concoursdag, vrijdagavond 24 november, organiseert Excelsior nog een uitzwaaiconcert in sporthal Jachtlust. Hier zullen de muzikanten nog eenmaal het programma laten horen aan iedereen die hen wil ‘uitzwaaien’.

Dit concert start om 20.30 uur.

Concoursdag – 25 november
Op zaterdag 25 november zal de bus met muzikanten en supporters voor 8 uur in de ochtend vertrekken richting Veldhoven. Daar zal de fanfare van Twello om 10.55 uur starten met het concours. Rond de klok van 15.00 uur zal de uitslag bekend worden gemaakt.

Interesse in Excelsior, de fanfare van Twello? Neem dan contact op via twello.excelsior@gmail.com

woensdag 8 november 2023

Deel dit bericht