Excelsior gooit hoge ogen in Oostenrijk

KIRCHBERG – OOSTENRIJK.- Vorig weekend heeft muziekvereniging Excelsior uit Twello deel genomen aan het 6e internationale musikkapellentreffen in Kirchberg – Oostenrijk. Vorige week woensdagavond is de groep muzikanten en supporters vertrokken richting de Alpen. Na en reis van 13 uur werd er eerst goed ontbeten, de kamers geïnspecteerd en de omgeving verkent.

Omdat Excelsior gevraagd was om het openingsconcert te verzorgen werd er op de donderdagmiddag een repetitie ingelast om alle puntjes nog even goed neer te zetten voor het concert dat die avond plaats zou vinden.

Na diverse openingswoordjes van de burgemeester en andere hoogwaardigheidsbekleders kon het openingsconcert beginnen. Zeer veel toehoorders hadden inmiddels het dorpsplein in Kirchberg betreden. Het weer was opgeklaard en het werd uiteindelijk een aangename avond. Excelsior heeft in Oostenrijk een zeer gevarieerd programma gespeeld zoals wij dat in Nederland kennen. De Twellose muzikanten hebben niet geprobeerd om ‘de muziek van daar’ te spelen. Juist door deze keuze heeft het orkest hoge ogen gegooid.

Na het spelen van de Ruetz mars, dit is overigens een originele Oostenrijkse mars, volgde er een minutenlang applaus en werd diverse malen het woord ‘zauber’ naar het orkest geroepen. Wat zoiets betekend als; geweldig.

De organisatie van dit treffen was grotendeels in handen van het Turismusverband Kirchberg, onder hun leiding werd op vrijdag een mooie wandeling gemaakt op de Hahnenkamm. Helaas zorgden laaghangende wolken voor een iets minder mooi uitzicht.

Wederom werd die avond muziek gemaakt, alle deelnemende orkest gaven een kijkje in hun eigen muzikale keuken, een soort voorproefje voor wat er op zaterdag op het programma stond.

Ieder deelnemend orkest kreeg op zaterdag ruim 45 minuten om haar programma ten gehore te brengen. Tijdens het optreden van Excelsior stond weer het plein helemaal vol met toehoorders, dit gaf de Twellose muzikanten een zeer tevreden gevoel.

De dag werd afgesloten met een grote feestavond voor alle deelnemende muzikanten.

Tot in de late uurtjes werd er gefeest en contacten uitgewisseld.

Zondagochtend vond de officiële afsluiting plaats en kreeg Excelsior een mooi aandenken aan deze reis mee naar huis.

Voorzitter Jasper Esselink is zeer tevreden over de organisatie en het verloop van de reis. “Het is toch een hele uitdaging om met het orkest op reis te gaan, wat we gehoopt hadden is werkelijkheid geworden. We hebben een ontzettend leuke en fijne tijd met elkaar mogen beleven en we hebben de fanfare muziek goed gepromoot.”

Op de facebook en Instagram pagina van Excelsior is een uitgebreid beeldverslag te zien over deze muzikale reis. Excelsior is te vinden onder de naam; Excelsior Twello

woensdag 12 juni

Deel dit bericht