Expositie Ariadne Leefoge Landschappen van verbeelding

Twello- Van vrijdag 8 tot en met zondag 24 september a.s. toont de Kunstkring in galerie De Statenhoed de jongste schilderwerken en pentekeningen van de beeldend kunstenaar Ariadne Leefoge. Het thema is ‘Landschappen van verbeelding’. De officiële opening van de expositie is op zaterdag 9 september om 15.00 uur.

Over haar schilderwerken zegt Ariadne: “Mijn werk ontstaat door onderweg zijn, ontdekkingen doen en me verwonderen. Als ik voor mijn schildersezel sta, komen de beelden die ik zag in mijn verbeelding terug. Ze ondergaan een metamorfose in kleur en vorm. Vanuit het gevoel dat een waarneming bij me oproept maak ik een slag van het realistische landschap naar mijn verbeelding. De landschappen worden mijn eigen wereld.”

De pentekeningen van Ariadne zijn heel verfijnd. Daarover zegt ze: “Ik maak graag pentekeningen van bloemen. Ik ben geboeid door elke fase van hun groeiproces. Bloemen zitten ongelooflijk ingenieus in elkaar. Niet alleen esthetisch, maar ook functioneel! Eigenlijk zijn ze een metafoor voor hoe het leven van mensen idealiter zou kunnen zijn. Bloemen ontwikkelen zich als vanzelf en vol overtuiging tot prachtige schepsels. In alle rust en schoonheid. Zonder erover te hoeven nadenken…”

De galerie aan de Dorpsstraat 11a in Twello is open op vrijdag, zaterdag en zondag steeds van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

woensdag 6 september 2023

Deel dit bericht