Expositie Kitty Korver met vilten wandobjecten en keramiek in Statenhoed

Twello- Op zaterdag 26 september om 15.00 is de feestelijke opening van de expositie “Ontmoet het zachte zusje van keramiek” met muziek . Deze tentoonstelling is elk weekend vanaf vrijdagmiddag t/m 18 oktober vrij toegankelijk in galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11 A in Twello. Om de opening vrolijk te vieren is er ook een muziekoptreden van Gitaarduo Arianne de Vlieg en Hans van de Riet. Zij zullen er zaterdag vanaf 14.00 al zijn !

Kitty ziet wolvilt als het zachte zusje van keramiek, omdat wol qua bewerkingsmogelijkheden diverse overeenkomsten heeft met klei maar veel zachter warmer en lichter is. Ter kennismaking exposeert uw dorpsgenote Kitty Korver (1969) geboren en getogen in De Bilt, haar bijzondere kunstwerken in haar nieuwe woonplaats Twello.Deze prachtige solo-expositie omvat zowel vilten wandobjecten als keramiek. Met als klap op de vuurpijl ook nog een combinatie van beiden! Kitty ’s voor vilt ongewoon strakke, schaalvormige wandobjecten zijn technisch vernieuwend te noemen in de textielkunst. Het zijn objecten die een warme, soms kwetsbare weergave van haar innerlijk tonen.De recente toevoeging van fragiele, ingekleurde, zelf gespoten porseleinen elementjes die boven het oppervlak van de schaal lijken te zweven verraden haar ervaring in de keramiek.

Als u de kunstenaar wilt ontmoeten mail dan bij voorkeur naar kittykorver@gmail.com, wanneer u langs wilt komen, dan zorgt ze dat ze zelf aanwezig is. Overigens is bijna al het werk te koop en mocht u achter de computer nog meer willen zien en lezen kijk dan op www.kittykorver.com

adres: Galerie de Statenhoed, Dorpsstraat 11a, Twello. Openingstijden galerie vrijdag 15.00-18.00 en za/zo 14.00-17.00, vrij toegankelijk.

Zie website galerie omtrent mogelijke Coronamaatregelen.

www.kunstkringvoorst.nl en www.facebook.com/kunstkringvoorst

woensdag 23 september

Deel dit bericht