Fanfare Voorst 115 jaar oud!

Voorst- Fanfare Korps Voorst bestaat deze maand 115 jaar! Helaas wordt dat in deze tijd niet gevierd met een prachtig jubileumconcert in de kerk van Voorst waar het Fanfare Orkest en de opleidingsorkesten Da Capo en het Opstaporkest van zich zouden laten horen. Maar zoals de koning al zei: ‘wat in het vat zit verzuurt niet!’ en zal het concert hopelijk in 2021 georganiseerd kunnen worden. Evenals bijvoorbeeld het Voorjaars- en het Pepernotenconcert door de leerlingen, de muzieklessen op de basisscholen in de omgeving en met een instrumententuin waarin men kan kennis maken de fanfare.

De werkgroep Bevrijding Posterenk had enkele activiteiten bij de Wilpermolen en zijn door vrijwilligers de plantenbakken weer mooie gevuld. Werkgroepen die bewoners blijven informeren over woningbouw en glasvezel zijn eveneens actief. Het mag duidelijk zijn dat in deze tijd het niet altijd even gemakkelijk is om iets te organiseren. Maar door niet alleen te kijken wat niet kan, is het beter om te bedenken wat wel de mogelijkheden zijn. Afgelopen zondag werd een aantal mantelzorgers in het zonnetje gezet. Door de Stichting Tamara werden er ontbijtjes bezorgd op verschillende adressen. “De Voorster muziekverenging wil graag verbinding en interactie houden met alle (ere)leden, docenten en muzikanten,” vertelt voorzitter Dorine Lenssen, “ en in deze tijd doen we dat digitaal.” Door de activiteitencommissie is er via een online stream een Fanfare Trivia Quiz georganiseerd. Een gezellige quiz gepresenteerd door trombonist Michael Wassink waarin in een aantal rondes met diverse vragen de kennis van de muzikanten werd getest en er prachtige prijzen werden gewonnen.

Voor de vrolijke borrel’noot’ heeft het bestuur bij iedereen een lekkere snack voor bij de quiz thuisbezorgd.

Muzieklessen online
Gelukkig kunnen de muzieklessen wel doorgang vinden. Koperdocent Liesbeth Vernout en saxofoondocenten Hanneke Veldhuizen en Jenita Veurink geven nu online videolessen. Wil je liever slagwerk bespelen? Ook daarin kunnen zij muziekles geven.

Samen muziek maken leer je in het Da Capo Orkest. Ondertussen studeer je voor je muziekexamens. Heb je het gewenste niveau dan stroom je door naar het Fanfare Orkest. Het Da Capo Orkest repeteert onder leiding van Liesbeth Vernout op de donderdag van 19 tot 20 uur in het Dorpshuis van Voorst.

Bouw mee naar een mooi vol orkest!
Hopelijk kan er spoedig weer met inachtneming van de coronaregels samen gerepeteerd worden. Ervaren, herintreder of op zoek naar een extra orkest? Je bent altijd van harte welkom! In iedere sectie kan het korps nieuwe muzikanten gebruiken. Heb je geen instrument tot je beschikking, dan regelen zij er één voor jou. Op de lessenaar staan muziekstukken uit verschillende genres. Er wordt gerepeteerd door het Fanfare Orkest onder leiding van Jurgen Wentzel op de dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in het Dorpshuis van Voorst.

Gratis proefles
Ben je een enthousiaste muzikant (in spe) en wil je graag ontdekken waar jouw muzikale passie tot uiting kan komen, neem dan gerust een kijkje tijdens een repetitie van het Da Capo of het Fanfare Orkest. Zij vinden het altijd gezellig als je komt luisteren of mee komt spelen!

Of geef je als toekomstig muzikant op voor een gratis proefles gegeven door één van de gediplomeerde docenten. Je kan meteen starten met muziek maken! Meld je aan via info@FanfareKorpsVoorst.nl

Word Fanfare Fan!

woensdag 11 november

Deel dit bericht