Fanfare Voorst, daar zit (weer) muziek in!

Voorst- Alle geledingen van de Voorster muziekvereniging zijn met veel enthousiasme begonnen met weer “echt” musiceren! Het Fanfare Orkest heeft ruim een half jaar niet samen kunnen komen, maar na de recentste versoepeling van de Corona-regels heeft inmiddels de eerste repetitie plaatsgevonden.

​Ook de muzieklessen zijn na maanden van gedwongen online muziek, weer als vanouds in het Dorpshuis. En ook het Da Capo opleidingsorkest, dat zelfs een hele tijd met computers verbonden heeft samengespeeld, mag weer echt bijeen komen. Uiteraard vinden alle lessen en repetities plaats met in achtneming van de coronaregels.

De leerlingen zijn zich de afgelopen tijd wel “gewoon’ muzikaal blijven ontwikkelen. Er zijn onlangs zelfs twee leerlingen geslaagd voor hun theorie B examen. De vereniging wil Lisan & Ivon van harte feliciteren en wenst hen veel succes met de voorbereidingen van het praktijkexamen op altsaxofoon en trombone!

De Voorster muziekverenging wilde de afgelopen tijd graag extra verbinding en interactie houden met alle (ere)leden, docenten en muzikanten en in de afgelopen tijd kon dat enkel digitaal. Door de activiteitencommissie is er via een online stream een paar keer de Fanfare Trivia Quiz georganiseerd. Voor de vrolijke borrel’noot’ heeft het bestuur bij iedereen een lekkere snack voor bij de quiz thuisbezorgd.

Fanfare Korps Voorst heeft vele vrijwilligers, waar de vereniging trots op is en dankbaar voor. Eén van deze gedreven vrijwilligers is Bert Hissink. Bert is zeer actief betrokken bij het Fanfare Korps Voorst. Als trombonist/bassist speelt hij mee met het Fanfare Orkest, daarnaast is hij leider van dorpskapel de Spekboeren en voorheen muzikaal leider van het jeugdorkest.

Hij verleent allerlei hand-en-spandiensten voor de vereniging en stelt altijd geheel belangeloos zijn eigen vrachtwagens én tijd ter beschikking voor het verplaatsen van ons instrumentarium en het maandelijks ophalen van oud papier bij bedrijven in en rondom Voorst.

Als blijk van waardering is Bert enkele weken geleden door de heer Jos Penninx, burgemeester van Voorst, hartelijk in het zonnetje gezet.

Geheel vrijblijvende proefles

Bij onze fanfare kun je les krijgen van koperdocent Liesbeth Vernout of saxofoondocent Jenita Veurink. En dat geldt uiteraard niet alleen voor de jeugd.

Samen muziek maken leer je in het Da Capo Orkest. Ondertussen studeer je voor je 1e muziekexamen. Na het behalen van dit A-diploma mag je al doorstromen naar het Fanfare Orkest. Het Da Capo Orkest repeteert onder leiding van Liesbeth Vernout op de donderdag van 19 tot 20 uur in het Dorpshuis van Voorst.

Twijfel je nog of muziek maken iets voor je is? Geef je dan gerust op voor een proefles door één van onze docenten. Dat is gratis en verplicht je tot niets. Meld je aan via info@FanfareKorpsVoorst.nl

Ben je al een enthousiaste muzikant en wil je graag ontdekken waar jouw muzikale passie bij onze vereniging tot uiting kan komen? Kom dan een keer meespelen met het Da Capo of Fanfare Orkest. In iedere sectie kunnen wij nieuwe muzikanten gebruiken. Het is geen probleem als je geen instrument tot je beschikking hebt, dat regelen wij dan voor jou! Op de lessenaar staan muziekstukken uit verschillende genres. Er wordt door het Fanfare Orkest gerepeteerd onder leiding van Jurgen Wentzel op de dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in het Dorpshuis van Voorst.

Word Fanfare Fan!

Wanneer je niet zelf musiceert, maar het Fanfare Korps Voorst wel een warm hart toedraagt en financieel wilt ondersteunen, ben je van harte welkom als Fanfare Fan. De inkomsten worden onder meer gebruikt voor het geven van muziekeducatie aan schooljeugd, bladmuziek, instrumenten en het organiseren van concerten. Wij zijn blij met elke bijdrage! Vul het formulier in op www.FanfareKorpsVoorst.nl en volg ook de social media voor foto’s en leuke berichten.

Wij laten weer van ons hoor’n!

Het bestuur van het Fanfare Korps Voorst kijkt graag vooruit en wil een concert organiseren in het najaar, onder het motto: “Wij laten weer van ons hoor’n!”.

Het Fanfare Orkest, Da Capo en de leerlingen zullen optreden met lichte muziek. Meer informatie volgt uiteraard later.

Voorst, daar zit weer muziek in!

woensdag 9 juni 2021

Deel dit bericht